портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Новий 2024/2025 навчальний рік розпочато

Опубліковано 03 вересня 2024 року, 16:38 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Освіта Донеччини продовжує працювати навіть у найскладніших умовах і вже втретє розпочинає новий навчальний рік в умовах воєнного стану.

Сьогодні новий навчальний рік стартував для 77 тисяч учнів  у 256 школах та 5,5 тисяч вихованців у 156 закладах дошкільної освіти Донецької області. Для 4 тисяч першокласників відкрилася нова сторінка вражень та емоцій.

У 17 закладах професійної (професійно-технічної) освіти цього навчального року здобувають освіту 3,5 тисячі учнів, у 45 закладах вищої та фахової передвищої освіти – 15 тисяч студентів.

У закладах загальної середньої освіти відбувся перший урок, присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Перемагає той, хто пам’ятає (Vincit qui meminit)».

З метою підтримки здобувачів освіти, які перемістилися в більш безпечні регіони України, продовжать роботу 54 освітні локації на базі гуманітарних хабів (штабів, центрів). Також продовжить роботу обласний освітній хаб "Донеччина" в м. Києві.  На цьому тижні Центр STEM-освіти розпочинає новий цикл занять з  3D-моделювання у сервісі Tinkercad.

У цей непростий час бажаємо усім учням, педагогам, батькам незламної сили духу, оптимізму та віри у краще майбутнє. Нехай 2024/2025 навчальний рік стане роком нових відкриттів, звершень, цікавих проєктів, міцних знань! Працюємо задля Перемоги, заради майбутнього!