портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обдаровані діти Донеччини навчаються та відпочивають у СОЦСР «Смарагдове місто»

Опубліковано 12 грудня 2023 року, 19:12 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто», релокованому до с. Оринин Хмельницької області, розпочалась особлива зміна – на навчання і відпочинок до закладу приїхали обдаровані діти Донеччини – переможці шкільних, районних, обласних олімпіад, вихованці Донецької Малої академії наук учнівської молоді.

Освітній процес у школі «Смарагдового міста» відбувається офлайн. У межах зміни будуть проведені заняття та організовані активності для учнів відповідно до програми навчально-тренувальних зборів з предметів, що включено до переліку Всеукраїнських олімпіад: українська мова та література, англійська мова, математика, фізика, історія, біологія, географія, а також згідно з програмою «Перші кроки в науці». Для проведення занять до центру запрошено кращих вчителів закладів освіти області, педагогів Донецької обласної Малої академії наук учнівської молоді фахівців Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та науковців закладів вищої освіти.

Учні поринуть у справжню шкільну атмосферу та живе спілкування з однокласниками, отримають індивідуальні консультації з предметів, візьмуть участь у відкритих уроках досвідчених вчителів. Протягом зміни на юних відпочивальників чекає цікаве та змістовне дозвілля, організоване працівниками центру спільно з педагогами Донецького обласного еколого-натуралістичного центру та Донецького палацу молоді «Юність». 

Розпочалися різдвяно-новорічні заходи з розважальною програмою «Дива трапляються там, де в них вірять» за участю казкових героїв. Діти з задоволенням співали, танцювали, брали участь у конкурсах та рухливих іграх, а на завершення свята отримали солодкі подарунки.