портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обговорено питання готовності системи виплати громадянам житлових субсидій в опалювальний сезон

Опубліковано 31 жовтня 2022 року, 22:08 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

31 жовтня поточного року в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, в якому взяла участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева.

На засіданні в порядку контролю обговорено питання щодо стану готовності системи виплати громадянам житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в зимовий період.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко зазначив, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня поточного року №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» забезпечено перший етап реформування системи пільг та житлових субсидій - виплату цих видів допомоги за вересень поточного року забезпечено в штатному режимі Пенсійним фондом України. Всі громадяни отримали належні їм виплати паралельно із виплатою пенсій.

Наразі триває другий етап перехідного періоду з передачі функцій з призначення і виплати житлових субсидій і пільг Пенсійному фонду України. А саме — органами соціального захисту населення здійснюється нарахування житлових субсидій на опалювальний період 2022-2023 років. Виплату житлових субсидій та пільг за жовтень поточного року також буде забезпечено Пенсійним фондом України.

З 1 грудня поточного року органами Пенсійного фонду України вже буде здійснюватися прийом громадян, які будуть звертатися з новими заявою та документами за призначенням житлових субсидій та пільг.

Це дасть можливість додатково розширити мережу можливостей громадян стосовно звернення за державною підтримкою. Крім центрів надання адміністративних послуг та територіальних громад до такої мережі долучаються сервісні центри ПФУ та відповідні цифрові засоби ПФУ, що створює більше можливостей громадянам для отримання відповідних видів соціальної підтримки.

Отже, в умовах реформування механізму надання житлових субсидій та пільг, громадяни продовжують вчасно отримувати гарантовані державою виплати.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації