портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обговорено процес передання функцій органам Пенсійного фонду України із призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій

Опубліковано 01 жовтня 2022 року, 11:06 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

29 вересня 2022 року під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олени Токаревої та керівників управлінь соціального захисту населення області, у режимі відеоконференції проведено нараду щодо організації роботи органів соціального захисту населення по передачі функцій органам Пенсійного фонду України із призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій.

На нараді зупинилися на основних етапах передачі функцій органам Пенсійного фонду України.

Також, було наголошено, що прийом заяв на отримання пільг та житлових субсидій, а також їх призначення здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення до 30 листопада 2022 року включно.

З 1 грудня поточного року прийом документів від громадян для призначення житлових субсидій та пільг буде здійснюватися органами Пенсійного фонду України.

При цьому, залишиться можливість звернення громадян з питань надання пільг та житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через Портал Дія. Крім того, з’явиться можливість у громадян звертатися з питань надання пільг та житлових субсидій через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Також, визначені проблемні питання, які можуть виникнути в процесі передання функцій органами Пенсійного фонду України, та обговорені шляхи їх вирішення.

Перед керівниками управлінь соціального захисту населення області поставлені першочергові завдання:

забезпечення нарахування в автоматичному режимі житлових субсидій та пільг мешканцям області на поточний опалювальний період;

проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед отримувачів пільг та житлових субсидій щодо змін діючого законодавства;

забезпечення підготовки справ одержувачів житлових субсидій та пільг до передачі органам Пенсійного фонду України;

налагодження комунікації з органами Пенсійного фонду України.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації