портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обговорено розробку проєкту регіональної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Донеччини на 2023-2026 роки

Опубліковано 18 листопада 2022 року, 16:38 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

18 листопада 2022 року відбулося засідання робочої групи при облдержадміністрації з розробки проєкту регіональної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Донецької області на 2023-2026 роки під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, повідомляє управління культури і туризму облдержадміністрації.

Метою зустрічі стало визначення пріоритетних напрямків реалізації заходів щодо сфер застосування державної мови, поширення української культури в усіх її проявах, створення цілісного національного інформаційно-культурного простору на території області.

Під час засідання Юлія Костюніна зазначила, що мова - це головна наша зброя проти рашистських загарбників, питання нашої ідентичності та національної безпеки. Українська мова відіграє надважливе значення і потребує всебічного захисту, особливо під час повномасштабного вторгнення рф. Тому прийняття Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Донецької області зараз постає дуже актуально і гостро.

Отже робочою групою напрацьовуємо план заходів до Програми підтримки української мови, який буде прийнято на засіданні колегії Донецької обласної державної адміністрації.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації