портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 05 серпня 2024 року, 13:16 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

ДІАНА ВАСЮКОВА м. Миколаївка номінація «Серце, віддане Донеччині»

Діана Васюкова - завідувачка молодіжного центру – центру інноваційного розвитку «Енергія» м. Миколаївка, голова Молодіжної ради при Миколаївській міській раді, членкиня Молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації, волонтер Центру підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом» у м. Дніпро.

З 2020 року працювала психологом у закладі дошкільної освіти № 2 «Ромашка» Миколаївської міської ради. Активно брала участь у різних тренінгах, семінарах тощо.

У лютому 2021 року Діана обійняла посаду завідувачки молодіжного центру м. Миколаївка, з того моменту почала активно розвивати молодіжний рух, опікувалася молодіжною політикою Миколаївської міської територіальної громади та представляла молодіжний центр на всеукраїнських форумах.

У травні 2021 року ввійшла до складу молодіжної ради Миколаївської міської територіальної громади й обійняла пост заступника голови. У 2024 році очолила Молодіжну раду при Миколаївській міській раді та стала членкинею Молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації.

У жовтні 2021 року Діана брала участь у міжнародному обміні досвідом з молодіжними працівниками Литви, організованому Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром.

У січні 2022 року організувала у м. Миколаївка профорієнтаційний форум «Навігатор вступу» для молоді всієї Миколаївської громади. Залучила 7 вищих та середніх навчальних закладів Донецької області та м. Харків.

Діана буквально з перших днів війни на повну включилася у порятунок мирних жителів разом із відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Миколаївської міської ради. Вона керувала евакуацією своїх підопічних та інших людей, у яких не було можливості залишити зону бойових дій. Займалася видачею гуманітарної допомоги мешканцям міста.

Діана не планувала виїжджати, бо була корисною для мешканців громади, Ризикуючи власним життям вона намагалася рятувати своїх земляків. Але, усвідомлюючи всю небезпеку, прийняла рішення разом зі своєю сім’єю евакуюватися до м. Дніпро.

Навіть виїхавши у безпечне місце, вона продовжувала допомагати людям. Діана знала, що їй потрібно щось робити, аби не впасти в депресію, аналізуючи все що з нею і родиною відбувалося з 24 лютого.

Кожного разу, коли Діані телефонували люди, яким вона разом із командою допомогла виїхати, й дякували за це, дівчина розуміла, що все не даремно! Це додавало сил і натхнення продовжувати допомагати.

Зараз, окрім роботи у молодіжному центрі у онлайн-форматі, Діана займається волонтерством у центрі підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом» у м. Дніпрі. ЇЇ головна мета – підтримувати, допомагати та надавати соціальні послуги й гуманітарну допомогу переселенцям, які наразі мешкають у Дніпрі. Зокрема проводити безплатні різноманітні заходи для дітей, молоді та дорослих.

Для Діани дуже важливо надавати підтримку переселенцям, адже вони всі перебувають у критичних ситуаціях, їх психологічний стан часто нестабільний і її допомога може якось допомогти їм повернутися до життя.

У планах Діани повернутися назад до свого міста, до своєї домівки, адже після перемоги України там буде дуже багато роботи, яку потрібно буде здійснювати. У Діани - багато планів, ідей, проєктів щодо подальшого розвитку молодіжної політики, і вона докладатиме усіх зусиль, аби відбудовувати своє місто і країну після війни. Бо молодь і діти – це теперішнє і майбутнє нашої Незалежної України!