портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 13 серпня 2024 року, 18:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Гребенькова Ольга номінація «Серце, віддане Донеччині» 

Я, Ольга Гребенькова, народилася у м. Покровськ, закінчила магістратуру Донецького державного педагогічного університету. З 2019 року почала працювати у Покровській міській раді.

У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року, мені довелось покинути своє рідне місто та евакуюватися у більш безпечний регіон України задля безпеки своїх дітей. На новому місті розпочалось наше життя. Переїзд та адаптація для нас були складними, через те, що я – мати, яка самостійно виховує двох малолітніх дітей. Але завдяки добрій вдачі та комунікабельності, наша родина швидко знайшла нових друзів, а діти облаштувались у нових навчальних закладах м. Кропивницький.

Як і для моїх земляків, нові реалії і виклики сьогодення перевернули моє життя та спонукали до рішучих дій. З 1 березня 2022 року я розпочала новий для себе напрямок діяльності у роботі – погодилась на пропозицію Покровської міської військової адміністрації очолити гуманітарний хаб «ЄДНАННЯ» у м. Кропивницький задля підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб з Донецької області у Кіровоградській області.

Без зайвої скромності можу зазначити, що завдяки моїй активності, комунікабельності, вмінню вести переговорний процес та аргументовано переконувати співрозмовників, мені вдалося зібрати команду та організувати роботу хабу (гуманітарна, медична, психологічна підтримка, розселення в МКП, надання соціальних послуг, організація державних свят). Крім того, я представляю інтереси ВПО з Донецької області - вхожу до складу членів Ради ВПО при Кіровоградській ОВА. Станом на липень 2024 року гуманітарний хаб «Єднання» обслуговує 2822 особи; 1299 родин; 530 дітей.

За моєї участі були підписані меморандуми про співпрацю між хабом «Єднання» Покровської МВА та громадською організацією ВПО України, Восток SOS, благодійним фондом «Медицина Херсонщини». Також хаб заручився підтримкою від Кіровоградської обласної філармонії, яка надає ВПО безкоштовні квитки на концерти та розважальні програми.

За моєї ініціативи гуманітарний хаб «Єднання» взяв опіку над переселенцями з Донецької області, які знаходяться в психоневрологічному інтернаті.

На території хабу була відкрита «соціальна шафа» з речами для дорослих та дітей, яка працює три дні на тиждень.

Сьогодні я живу у прекрасному українському місті, де маю нових друзів і щаслива тим, що можу бути корисною для людей, але душею і серцем я завжди з Донеччиною. Щодня працюю задля перемоги України і найскорішого повернення додому.