портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 07 серпня 2024 року, 19:11 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Ігор Коржов номінація «Рятівник року»

У самому серці Донецької області, серед випробувань війни та надзвичайних ситуацій, розгортається історія життя підполковника служби цивільного захисту Ігоря Геннадійовича Коржова. Це історія про мужність, відданість своїй справі та незламний дух, що допомагає долати найскладніші виклики.

Народився Ігор Коржов у місті Дзержинську. З дитинства він мріяв про службу людям, про те, щоб допомагати тим, хто потрапив у біду. Тому після закінчення школи він вступив до Національного університету цивільного захисту України, де здобув кваліфікацію інженера з профілактичних робіт у галузі пожежної безпеки.

У 2013 році, отримавши диплом, Ігор розпочав свій шлях у системі ДСНС. Його кар'єра стрімко розвивалася - від начальника караулу 26-ї державної пожежно-рятувальної частини до керівника 22-го державного пожежно-рятувального загону. Кожна нова посада була свідченням його професіоналізму, відданості справі та незламного духу.

Але справжнє випробування чекало попереду. З 2015 по 2018 рік Ігор Коржов брав безпосередню участь в антитерористичній операції на Донеччині. Він неодноразово ризикував життям, ліквідовуючи наслідки ворожих обстрілів, рятуючи людей з-під завалів та гасячи пожежі. Його відвага та професіоналізм були відзначені високими державними нагородами, включаючи відзнаку Президента України "За участь в антитерористичній операції", медаль "За оборону м. Торецька", медаллю "За сприяння Збройним Силам України" від Міністерства оборони України та грамотами від ДСНС України та Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році підполковник Ігор Коржов продовжив свою героїчну службу. Він цілодобово координував дії свого підрозділу, забезпечуючи оперативну ліквідацію наслідків обстрілів у Торецькій громаді. Він налагодив ефективну взаємодію з місцевою владою та іншими службами, що дозволяло швидко приймати рішення та рятувати життя.

Ігор Коржов особисто брав участь у ліквідації пожеж, розбиранні завалів та евакуації населення. Він не раз ризикував своїм життям, виїжджаючи на броньованому автомобілі для надання допомоги пораненим. Його мужність та самовідданість врятували сотні життів. Він здійснив понад 150 виїздів для ідентифікації вибухонебезпечних предметів та більше 200 виїздів на гасіння пожеж, ліквідацію надзвичайних ситуацій та евакуацію населення.

У травні 2023 року під час евакуації поранених у Торецьку, підполковник Ігор Коржов сам отримав поранення внаслідок вибуху. Але навіть після цього він не здавався і повернувся до служби, як тільки зміг. Його відданість обов'язку та незламність духу вражають.

Його відвага та професіоналізм знову проявилися 2 червня 2023 року під час ліквідації наслідків авіаударів по Торецьку. Він керував гасінням масштабної пожежі у дев'ятиповерховому будинку, яка охопила площу 770 та 600 квадратних метрів у різних під'їздах. Ігор особисто керував операцією, евакуював 13 людей та врятував їм життя. Згодом того ж дня він брав участь у ліквідації ще однієї пожежі на площі більше 900 квадратних метрів, де було врятовано 8 людей.

Наступні місяці були сповнені небезпечних завдань та випробувань. 21 жовтня 2023 року Ігор керував ліквідацією пожежі на шахті "Торецька", де горіло 2000 квадратних метрів покрівлі та 800 квадратних метрів третього поверху. 28 листопада він брав участь у порятунку чотирьох жінок з-під завалів після обстрілу. У січні 2024 року він очолював рятувальну операцію після авіаудару по смт Нью-Йорк, яка тривала кілька днів, незважаючи на постійні обстріли, де рятувальники розчистили 230 тонн завалів.

1 березня 2024 року Ігор організував евакуацію 14 осіб з зони ураження авіабомби КАБ-250. У червні 2024 року він керував евакуацією понад 300 мешканців Торецька у безпечніші місця.

Нагороди Ігоря Коржова, такі як орден "За мужність" III ступеня, відзнака "За відвагу в надзвичайній ситуації" та інші, свідчать про його видатні заслуги перед Україною. Але найвищою нагородою для нього є врятовані життя та вдячність людей, яким він допоміг.

У вільний від служби час Ігор Геннадійович захоплюється спортом, читанням та вивченням англійської мови. Він вірить у світле майбутнє України та мріє про мирне небо над рідною землею. Його історія - це яскравий приклад того, як звичайна людина може стати справжнім героєм, коли її серце сповнене любові до своєї країни та бажання допомагати іншим.

Підполковник служби цивільного захисту Ігор Коржов - це гордість України, символ мужності та самовідданості. Його історія надихає та вселяє віру у перемогу добра над злом. Він - справжній герой нашого часу, який заслуговує на найвищу повагу та шану.