портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 14 серпня 2024 року, 18:48 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Краснощок Данило номінація «Молодіжний працівник року»

Краснощок Данило народився в Донецьку. Школу закінчив у Костянтинівці та вступив у Горлівський інститут іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» .

У листопаді 2022 року розпочав свою професійну діяльність в Орлівському навчально-виховному комплексі: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад Очеретинської селищної ВЦА Покровського району Донецької області на посаді вчителя історії та правознавства. Його робота зосереджена не лише на навчанні учнів, але й на розширенні їхнього світогляду та залученні до важливих суспільних процесів.

Данило дуже активний молодий вчитель, який не стоїть на одному місці, розвивається та бере участь у різноманітних проєктах на волонтерських засадах. Одним з таких проеєктів є «Разом ми сила», який запроваджений відділом освіти та Центром професійного розвитку педагогічних працівників Очеретинської селищної військової адміністрації, де Данил проводить свої волонтерські уроки у «Школа наставництва-Online». Діяльність Школи наставництва базується на стратегії Place-based education - навчання за локаціями.

«Як вчитель історії, я працював в освітній локації, розробив та провів урок на тему: «Україна в роки Другої світової війни». Також активно брав участь у роботі дискусійного майданчику, де молодь мала змогу обговорити життєво важливі проблеми» - говорить Данило.

З лютого 2024 року Данило є головою Молодіжної ради Очеретинської селищної територіальної громади та членом Обласної молодіжної ради. Ця роль дозволяє молодому вчителю безпосередньо впливати на розвиток молоді та дітей у регіоні, організовувати заходи та реалізовувати проєкти, спрямовані на активне молоді залучення до громадського життя.

Колеги та знайомі Данила говорять про нього багато гарних слів, зокрема відзначають його працьовитість, активність та готовність братися за все, аби розвивати молодь, дітей та себе. Вони наголошують, що він зарекомендував себе як вчитель, який веде за собою, мотивує учнів до навчання та активного суспільного життя.

«Я вірю, що кожен внесок, будь то навчання, наставництво чи лідерство, робить нас сильнішими та наближає до нашої спільної мети. Я пишаюся тим, що маю можливість працювати для майбутнього нашої країни та вірю, що разом ми здатні досягти великих звершень» - зазначає Данило.