портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 17:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Гончарова Дар’я номінація «Молодіжний працівник року»

Любов, щирість, справедливість, доброта – риси, якими має бути наділена кожна людина. Саме такою є Гончарова Дар’я Вікторівна, життєве кредо якої: «Майбутнє України – в освіченій молоді!»

Ще маленькою дівчинкою Дар’я мріяла працювати в школі. Щиро люблячи своїх учителів, вона пишалася представниками цієї чудової й значущої професії та наполегливо йшла до своєї мети. Її мрія здійснилася. І ось вона вже 11 років працює в Новоолександрівському навчально-виховному комплексі Олександрівської селищної ради, де навчає, виховує та розвиває молодь рідного села.

Протягом семи років Дар’я працювала у закладі психологом і педагогом-організатором. Під її керівництвом було створене учнівське самоврядування «Шкільна академія». Вона відразу зрозуміла, що у роботі з молоддю важливий не тільки результат, а й процес. І це – процес спілкування. Учні разом з нею аналізували, планували, мріяли, діяли. Активна і креативна Дар’я щодня запалювала серця дітей власним прикладом, залучала їх до участі в різноманітних конкурсах і проєктах, вчила не зупинятися на досягнутому, йти вперед і перемагати!

Бажання навчатися новому, постійно змінюватися дозволило їй отримати ще одну вищу освіту, що розширило її можливості для спілкування з молоддю. Тепер разом з учнями вона долає психологічні бар’єри та мандрує казковою країною англійських слів і літер, адже у рідному закладі працює психологом і вчителем англійської мови. Таке чудове поєднання професійних знань і якостей допомагає Дар’ї виховувати покоління успішних і впевнених у собі молодих людей. Розуміючи, як важливо у наш час підтримувати ментальне здоров’я учнів, вона постійно використовує під час уроків англійської мови і занять психолога інтерактивні технології, проводить психологічні п’ятихвилинки: розвантажувальні вправи, медитації, руханки, дихальні вправи тощо.

За час повномасштабної війни Дар’я розробила та впровадила в закладі дві програми з психологічної підтримки дітей і підлітків під час воєнного стану: «Антитривожна валіза» та «Ранкові кола з психологом», які були відзначені І та ІІІ місцями в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу програм практичних психологів «Нові технології у новій школі».

Завдяки впровадженню інноваційних методів і форм навчання, захопленню Дар’ї медіа-мистецтвом і сама наставниця, і її вихованці постійно є переможцями та призерами міських, обласних, всеукраїнських змагань, онлайн – конкурсів і марафонів.

Маючи свій власний блог учителя англійської мови, електронний кабінет практичного психолога, сторінку в соціальній мережі Facebook, Дар’я Вікторівна постійно висвітлює інформацію про свою роботу, розміщує корисні матеріали для батьків, учнів, колег.

Дар’я має активну життєву позицію, є керівником шкільного методичного об’єднання класних керівників, щодня докладає чимало зусиль, щоб її учні не тільки розвивали свої здібності й таланти, а були адаптованими до реалій сучасного життя, виростали справжніми патріотами свої держави, здатними будувати і захищати майбутнє України. Тому вона завжди разом зі своїми вихованцями бере активну участь у благодійних акціях для допомоги нашим захисникам, долучає молодь до заходів з утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Завжди зібрана, розсудлива, наполеглива, упевнена в собі, вміє організувати, вислухати, дати пораду, допомогти. Вона веде за собою, досягає успіху та вчить цьому своїх учнів. Дар’ї все вдається, бо вона поєднує в собі любов до України, до своєї справи і до дітей. Вона – творець. І за допомогою її ласкавого і теплого слова, завдяки її щирій посмішці та постійній підтримці, її вихованці виростають Людьми.