портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 16 серпня 2024 року, 16:27 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Головцова Олена номінація «Серце, віддане Донеччині»

Олена народилася у невеличкому містечку Донецької області - Добропіллі. Отримала загальну середню освіту у рідному місті, а у місті Слов’янськ - вищу освіту, вчителя початкових класів. Починала свою професійну діяльність у місті Ясинувата. Але у 2014 році Олена повернулася у рідне місто.

Зовсім поряд із містом Добропілля є мальовниче село Добропілля, де дівчина мешкала разом зі своєю родиною та працювала в школі. Але війна внесла свої корективи. Після повномаштабного вторгнення з боку Росії, у 2022 році Олена змушена була виїхати разом із родиною з рідної Донеччини. Наразі вона мешкає в Рівненській області, але, незважаючи на це, продовжує працювати в рідній школі та підтримує зв’язок зі своєю громадою.

Впродовж останніх років вона активно брала участь у різних професійних всеукраїнських («Педагог – новатор», «Джерело творчості», «Вчитель нового покоління», «Педагогічна майстерність») та обласних («Освітнє середовище початкової школи: іноваційні практики») конкурсах, де отримувала дипломи переможця та сертифікати за участь. Проходила підвищення кваліфікації, була слухачем безлічі вебінарів, а також презентувала свій досвід роботи на базі освітнього хабу Донеччини. Олена має сертифікати про публікації своїх власних розробок – презентацій на різних освітніх платформах (НаУрок, Всеосвіта, Шкільний портал, ВсімОсвіта). Є членом молодіжної ради при Криворізькій сільській раді. Спробувала свої сили у проходженні сертифікації вчителів початкових класів і успішно пройшла перші два етапи.

Весь цей час Олена працює в школі дистанційно. Під час дистанційного навчання використовує різні інтерактивні платформи, творчі проєкти, залучає дітей до активної участі у конкурсах. Її головна мета – навчити дітей вірити в себе, незважаючи на труднощі, які приносить життя.

У місті, де Олена живе зараз, вона займається волонтерською діяльністю. З іншими людьми, які теж вимушено виїхали з рідної домівки (переважно люди з Донеччини), плетуть сітки та в’яжуть шкарпетки, виготовляють свічки та підпалювачі на потреби Збройних Сил України. Хоча Олена і проживає в іншій області, все одно серце болить за рідну Донеччину. І як тільки закінчиться війна, вона мріє одразу повернутися у рідне місто та село й продовжувати робити внесок у покращення життя на Донеччині, працювати на відновлення і користь громади.