портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 20 серпня 2024 року, 09:39 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Самійленко Вікторія номінація «Молодіжний працівник року»

Моє ім’я Вікторія і мені 31 рік. Я щаслива, бо маю коханого чоловіка і прекрасного синочка. Як і у всіх, звісно ж, у мене є хобі - люблю співати та танцювати. І взагалі, ще з дитинства вважала це своїм покликанням. Однак, доля склалася по-іншому і вже 11 років я працюю вчителем української мови та літератури в Андріївському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. А все чому? Правильно, бо дуже люблю дітей! Люблю бачити посмішку на їх обличчях, радість в очах. Вони мене надихають.

Разом із дітками беремо участь у різноманітних конкурсах, олімпіадах, квестах. Я ж, як вчитель, беру участь у вебінарах, семінарах, творчих проєктах. Ось, для прикладу, у 2022 році попри події, які відбуваються зараз у нашій країни, взяла участь у Всеукраїнському благодійному проєкті «Найкращий вчитель» і стала переможницею. У 2023 році перемога у Всеукраїнському дистанційному креативному фотопроєкті «Сучасний педагог», а у 2024 році у дистанційному сучасному проєкті «Творчий педагог» отримала сертифікат і медаль-відзнаку за перемогу. Звісно, це не всі мої перемоги та участі, але для мене вони взірцеві.

Вчительство – то окремо, але ж хотілося б і більше часу проводити з дітками крім уроків. І ось, можливо й чому, з’явилося бажання створити якийсь осередок, простір для дітей, для молоді, щоб було де класно й весело проводити час. І мені випала така нагода, я отримала пропозицію від Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Андріївської ОТГ відвідати форум для молоді «Прокач 3.0». Приїхавши з форуму, «загорілася» бажанням створити Молодіжну раду у своєму рідному селі. Адже, не зважаючи на ситуацію у країні, та ще й те, що відбувається безпосередньо у Донецькій області, у селі є молодь і її чимало. «Але ж я тут як ВПО, чи так можна? Чи дозволять?» - думала я. І місцева влада пішла мені на зустріч!

На даний момент ми вже три місяці, як Молодіжна рада при Андріївській сільській раді. Свою роботу почали з волонтерства: виготовляли окопні свічки, збирали і відправляли медикаменти та речі першої необхідності, адже ми тут, завдяки нашим захисникам! Тому, на нашу думку, це велика честь допомагати їм. Разом із членами Молодіжної ради беремо участь у тренінгах та конкурсах, відвідуємо форуми, де «прокачуємо свій мозок», щоб знати більше і бути всебічно розвиненими людьми. Від Української федерації «Спорт заради розвитку» разом з учнями та членами Молодіжної ради отримали подяку за участь у встановленні Національного рекорду під час проведення Національної руханки у вишиванках до Міжнародного дня вишиванки. Проводимо з молоддю різноманітні заходи присвячені святам, звісно ж, враховуючи безпекову ситуацію.

На цьому не зупиняємося! Далі більше і до перемоги! Слава Україні! Героям Слава!