портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 20 серпня 2024 року, 12:50 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Сергій Іщук номінація «Рятівник року»

Сергій Іщук з 2017 року служить майстром сержантом служби цивільного захисту в центрі безпеки громадян міста Новогродівка. Його подорож у цій сфері розпочалась із посади водія. Згодом, з червня 2017 року по квітень 2018 року, Сергій брав участь в антитерористичній операції, забезпечуючи її проведення та захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Цей досвід став для нього визначальним. За час проведення АТО Сергій неодноразово брав участь у ліквідації надзвичайних ситуацій, спричинених бойовими діями з боку країни-агресора. Ризик, з яким він стикався щодня, не змусив рятувальника відступити. Навпаки, він зміцнив рішучість служити людям і захищати свою країну. Окрім повсякденних обов'язків Сергій Іщук разом з хлопцями доставляє гуманітарну допомогу до віддалених населених пунктів та евакуює людей з прифронтових зон. Це неймовірно складна та емоційно виснажлива робота, яка потребує великої сили, стійкості та самовідданості.

За час роботи Сергій отримав подяки від Новогродівської громади, від Донецької обласної військової адміністрації, від Міністерства Внутрішніх Справ, від головного управління ДСНС України в Донецькій області, також нагороджений нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації».

З моменту приходу до служби цивільного захисту він не шкодував жодної хвилини про свій вибір. Це не просто професія – це його покликання. Допомагати людям у скрутну хвилину, рятувати життя та дарувати надію – це те, що наповнює сенсом життя Сергія.

Зараз за безпосередньої участі Сергія Іщука продовжують отримувати гуманітарну допомогу близько 4000 мешканців населених пунктів Покровського району. Завдяки самовідданій та невтомній роботі майстра-сержанта служби цивільного захисту, його знанням тактико-технічних характеристик пожежних автомобілів та спеціальної техніки, їх особливостей та оснащення вся аварійно-рятувальна техніка частини завжди знаходиться у справному стані та готова до дій за призначенням. Це позитивно впливає на оперативну готовність підрозділу, що вкрай важливо в умовах воєнного стану.