портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 27 серпня 2024 року, 18:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Дьячкова Оксана номінація «Серце, віддане Донеччині»

Дьячкова Оксана народилась у м. Сіверськ Бахмутського району. Дитинство пройшло в с. Різниківка Сіверської громади. З дитинства мріяла бути вчителем, згодом зрозуміла, що хоче стати дитячим психологом. Для такої професії потрібне не лише бажання, але і доброта, небайдужість до дітей, терпимість.

Вищу освіту здобула у Донбаському державному педагогічному університеті. У 2021 році почала працювати в комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр Сіверської міської ради».

У 2021 році в Інклюзивно-ресурсному центрі за допомогою міжнародної організації ЮНІСЕФ зробили ремонт приміщення, облаштували кімнати, в яких проходили заняття та тренінги. Але ніхто і не здогадувався, що цей рік принесе для українців дуже багато випробувань. Сіверськ почали обстрілювати. Люди постійно знаходились в укриттях та підвалах. Оксана та її рідні перебували в укритті. У квітні дівчина разом із родиною евакуювалася до м. Кам'янське Дніпропетровської області. Позаду залишилося мирне життя, рідне місто та спогади про нього.

Зараз Оксана мешкає в Харківській області й разом із командою фахівців продовжує свою роботу: проводить заняття в онлайн форматі з дітьми, бо саме вони дуже потребують підтримки. Кожне заняття діти чекають із нетерпінням. У думках малеча часто згадує свій рідний Сіверськ, свої домівки. Оксана впевнена, що всі обов'язково повернуться додому і говорить про це дітям. Відбудується місто, і знову в Сіверську засяє сонце.

Під час війни дівчина не зупиняється на досягнутому і надалі продовжує поповнювати свої знання: проходить курси, вебінари, тренінги. Взяла участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт на тему «Збережи та віднови свої позитивні емоції, почуття та психічні стани» та отримала диплом за професіоналізм. У 2024 році Оксана взяла участь в конкурсі від Управління освіти Сіверської МВА «Формула успіху педагога», де посіла перше місце, відвідала найбільший освітній фестиваль у Львові «Вчителі майбутнього».

Війна зруйнувала плани мільйонів українців. Зараз кожна небайдужа людина робить внесок в нашу перемогу. Оксана теж не залишається осторонь - долучається до зборів на підтримку наших захисників та захисниць, які боронять Україну. Молода психологиня також робить благодійні внески на лікування дітей. Її мрія, щоб діти не хворіли, не чули страшних вибухів, щоб сльози на їхньому обличчі були тільки від сміху та радості, щоб кожна дитина зростала в повноцінній сім'ї, в любові, турботі та достатку.