портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 29 серпня 2024 року, 16:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Микита Курпа номінація «Серце, віддане Донеччині»

Із самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, коли жахи війни обрушились на мирні міста, з'явились люди, які не залишились байдужими. Одним з таких став Микита, молодий житель села Чермалик Сартанської громади.

Відразу після початку бойових дій, Микита створив власний телеграм-канал, де почав інформувати про ситуацію в окупованому Маріуполі. Публікуючи фотографії та відео, він давав можливість людям побачити жахи війни власними очима. Його канал став важливим джерелом інформації для тих, хто залишився в місті, а також для тих, хто намагався допомогти.

У березні 2022 року Микита познайомився з Олександром Кривошапком і разом вони створили благодійний фонд "Братське серце". Об'єднавши зусилля з іншими волонтерами, вони організували евакуаційні колони з Маріуполя. Особисто координуючи ці операції, Микита забезпечував безпеку та врятував життя багатьох людей. Завдяки спільним зусиллям команди було здійснено п'ять успішних евакуаційних місій.

Паралельно з евакуацією, волонтери орендували приміщення, де збирали гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя. Був створений спеціальний чат-бот, за допомогою якого люди могли подати заявки на отримання необхідних речей. За два місяці було зібрано та розподілено понад 4000 гуманітарних наборів.

Після цього, Микита та його команда приєдналися до волонтерів на Київщині, які допомагали вразливим верствам населення. А після деокупації Харківської області, зокрема міста Балаклея, вони одними з перших прибули туди з гуманітарною допомогою. Микита зрозумів, що його місія полягає не лише в евакуації, а й у відновленні життя на деокупованих територіях.

Згодом, продовжуючи свою діяльність вже поза межами фонду "Братське серце", разом з однодумцями Артемом Поповим та Максимом Комісаренком, Микита організував збір коштів на власний мікроавтобус. На цьому авто вони почали систематично відвідувати деокуповані території, надаючи людям необхідну допомогу: ліки, продукти харчування, одяг, іграшки для дітей.

І донині Микита зі своєю командою продовжує допомагати цивільному населенню та військовим. Його історія – це яскравий приклад того, як один людина може зробити світ кращим.