портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 29 серпня 2024 року, 17:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Товарчі Василь номінація «Рятівник року»

Його ім’я мало кому відоме за межами рідного краю, проте його вчинки заслуговують на загальнонаціональне визнання. Василь Товарчі – це той, хто не просто виконує свій професійний обов’язок, його життєвий шлях – це справжній подвиг, сповнений мужності, відданості та безмежної любові до людей.

Василь з дитинства відзначався неабиякою енергією та спортивними досягненнями. Ці якості згодом стали в нагоді під час служби в ЗСУ та роботи на металургійних заводах. Проте справжнє покликання Василь знайшов у лавах ДСНС.

Коли на Україну впала тінь повномасштабної війни, Василь опинився в самому епіцентрі подій. Маріуполь, місто, яке він так любив, перетворилося на пекло. Саме в цей час він разом зі своїми колегами рятував людей з-під завалів, гасив пожежі, евакуював поранених. Його відвага та самовідданість надихали інших.

Згадуючи ті страшні дні, важко уявити, як можна зберігати спокій і присутність духу в таких умовах. Але Василь це робив, адже розумів, що на нього чекають люди, які потребують допомоги.

Після евакуації з Маріуполя Василь продовжив службу в ДСНС, цього разу у Вінниці.

Сьогодні Василь Товарчі служить у Добропіллі. Він продовжує рятувати людей, допомагати тим, хто постраждав від війни. Його історія – це історія мужності, відданості та незламності українського народу.