портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс «Я — майбутнє Донеччини»: підтримка юних талантів

Опубліковано 25 жовтня 2024 року, 14:20

Напередодні відзначення Дня української писемності та мови у Донецькій області підбито підсумки обласного конкурсу серед юних читачів «Я — майбутнє Донеччини», який зібрав разом талановитих дітей та молодь, сповнених віри в краще майбутнє й Перемогу. Цей захід став справжнім святом літератури, де молоді таланти мали можливість висловити свої думки про рідний край, його велич і незламний дух.

Конкурс започатковано у 2019 році Донецькою обласною бібліотекою для дітей за підтримки облдержадміністрації. Щороку організатори шукають таланти серед читачів бібліотек регіону та докладають зусиль для розвитку творчого потенціалу молодого покоління.

У 2024 році конкурс зібрав 30 унікальних творів від 23 учасників віком від 9 до 18 років. Молоді автори, вклавши свою душу і серце, представили роботи в трьох номінаціях: «Моя мрія», «Дума про патріота» та «Мій рідний краю, славлю я тебе». Поезія і проза конкурсантів вражають багатством емоцій та глибокими роздумами про майбутнє рідної землі, яку вони хочуть бачити мирною, процвітаючою та щасливою.

Журі визначило 15 переможців, а найкращі роботи увійшли до збірки, яка доступна на сайті Донецької обласної бібліотеки для дітей за посиланням: http://surl.li/upkyvb. Також всі бібліотеки області отримають цю збірку, що дозволить більшій аудиторії ознайомитися з творчістю юних авторів. 

Донеччина з гордістю підтримує своїх юних талантів, які через літературне слово висловлюють свої мрії та сподівання. Підтримуючи цих дітей, ми закладаємо фундамент для майбутнього нашого краю — натхненного, креативного й сповненого нових можливостей.