портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Аліна Козицька (номінація "Жінка у владі")

Опубліковано 19 серпня 2023 року, 14:41 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Аліна Козицька (номінація "Жінка у владі"). 

Аліна Козицька народилася 07.02.1996 року у м. Маріуполь. З 2007 по 2013 рік навчалась у Технічному ліцеї, який закінчила з золотою медаллю та відзнаками за громадську діяльність. З 2013 по 2019 рік Аліна продовжила освіту у Маріупольському державному університеті. Має диплом з відзнакою за кваліфікацією «Магістр з менеджменту організацій і адміністрування, менеджер (управитель) організацій». У дівчини вже багато здобутків та корисного досвіду попри свій молодий вік. Питаннями молоді та створення умов для її подальшого розвитку вона опікується  вже більше ніж 10 років, ще з часів навчання в університеті. Починаючи з першого курсу брала активну участь у громадському житті, займала керівні посади, очолювала студентську раду факультету, потім університету. З командою реалізувала декілька проєктів, направлених на покращення середовища для молоді під час навчання.

З 2019 року  працювала на посаді головного спеціаліста відділу культурно-мистецьких проєктів та аналітичної роботи департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради. В межах своєї компетенції, працювала над проєктами для покращення культури в місті.  А саме, була відповідальна за програму малих грантів сприяння розвитку культури, спорту, молодіжної політики та туризму в рамках проєкту «Громадський бюджет м. Маріуполя». Організовувала комунікаційні зустрічі з громадськістю.  Аліна працювала на посаді фахівця з проєктів в Агенції місцевої демократії в Маріуполі. Була керівником та асистентом координатора проєктів, зокрема для молоді.

З березня 2020 року працювала керівницею проєктів та програм установи «Маріупольський міський центр підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу» та була  помічником-консультантом депутата Маріупольської міської ради. З 2020 року була обрана головою Молодіжної ради м. Маріуполя і по теперішній час здійснюю діяльність в напрямку освіти, створення та розвитку руху волонтерства, гендерного рівноправ'я, налагодження діалогу між молоддю та владою, створення можливостей для його роботи, консультування у підготовці проєктів для участі у міській програмі «Громадський бюджет». За її ініціативи було створено першу в Україні Молодіжну приймальню, яка стала постійним консультативним органом Молодіжної ради. Мета приймальні — якісне поліпшення соціального аспекту життєдіяльності молоді м. Маріуполя, а також підвищення рівня довіри до міської влади шляхом консультування молоді з питань, віднесених до компетенції Молодіжної ради у поєднанні з дослідженням нагальних потреб молоді через адвокацію її інтересів. Зараз Аліна, разом із Молодіжною радою, поширюють свій досвід на всю країну. Оскільки всі актуальні проблеми молодіжної політики можуть бути повною мірою реалізовані тільки при залученні молоді  як партнерів міської влади та при наділенні їх повноваженнями, у 2021 році вона стала членом виконавчого комітету міської ради від молоді міста. 

Але,  війна внесла свої корективи. З 24 лютого до 1 травня 2022 року дівчина перебувала  в окупованому Маріуполі. Вдалось виїхати 2 травня на підконтрольну територію України. На жаль втратила майно, нерухомість і перспективи в кар’єрі. Переїхала жити до Києва. Наразі Аліна  працює заступником начальника відділу розвитку молодіжних центрів та національно-патріотичного виховання державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр», м. Київ. Залучена до багатьох проєктів спільно з Міністерством молоді та спорту України. Паралельно обіймає такі посади: голова організації «ЯМаріуполь.Молодь», заступниця голови ГО «Українська асоціація молодіжних рад», членкиня Асоціації молодих ВПО, членкиня ГО «Національне об‘єднання радників з питань молоді», ком’юніті лідерка національної програми ВідНОВА:UA. З 2022 року є помічником-консультантом народного депутата України.  

Аліна, як і мільйони людей нашої країни, чекає перемогу, і вірить, що наша молодь обов’язково повернеться в рідні міста, й буде відновлювати незалежність нашої України.

За матеріалами управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою