портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Алла Борота (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 12:41 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Алла Борота (номінація "Медикиня року").

Алла Борота – мешканка села Вільного Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району Донецької області. З 2000 року вона працює фельдшером у місцевій амбулаторії та неодноразово допомагала односельцям у їх складні  часи.

Під час пандемії COVID-19 у Вільному одночасно на пневмонію захворіло близько 40 людей. Лікарні у Волновасі були переповнені, тому багато хто лікувався вдома. І всіма цими людьми опікувалася саме Алла. Вона приймала у ФАПі, надавала консультації телефоном. І ніколи нікому не відмовила у допомозі.

Повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України Алла разом з родиною зустріла у Вільному. В перші дні окупації села медикиня, як завжди, надавала односельцям медичну допомогу. Після того, як була встановлена окупаційна влада, пані Аллу запрошували продовжити працювати у місцевій амбулаторії, але вже на окупантів, та через свою патріотичну позицію, якої молода жінка дотримувалася завжди, вона на це не погодилася.

У травні 2022 року лікарка разом з родиною евакуювалася на територію, підконтрольну Україні. Вона продовжує надавати допомогу мешканцям села онлайн, консультує телефоном як внутрішньо переміщених осіб Вільного, так і тих, хто лишився в окупації.

У грудні 2022 року Алла Сергіївна переїжджає до Києва і з січня 2023 року відновлює свою професійну діяльність у сімейній амбулаторії №26 м.Київ Волноваського ЦПМСД на посаді сестри медичної сімейної. В її обов'язки входить допомога лікарю на прийманні, проведення ЕКГ, проведення ін'єкцій,  аналізів на цукор,  Covid та багатьох інших медичних маніпуляцій. Тож сьогодні пані Алла продовжує допомагати людям бути здоровими та лишається вірною своєму покликанню.

Після деокупації громади планує повернутися у своє село Вільне та й далі працювати для людей.

Алла Борота – яскравий приклад сильної української жінки, яка не проміняла Батьківщину на рублі, яка не здалася, яка бореться, допомагає, вірить в Перемогу і лишається вірною своїй професії лікарки, навіть у найскладніші часи.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою