портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Анастасія Гришкова (номінація "Журналістка року")

Опубліковано 16 серпня 2023 року, 17:17 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Анастасія Гришкова (номінація "Журналістка року"). 

Анастасія Гришкова – журналіст, редактор. Народилася 1 лютого 1995 року у м. Вугледар Волноваського району Донецької області. Значну роль у формуванні дівчини, як журналіста, відіграла шкільна газета. Ще школяркою Анастасія  зрозуміла, що хоче доносити суспільству лише правду. В сучасних реаліях ця якість стала дуже у пригоді.

Після закінчення школи у 2012 році почала навчатися в університеті на факультеті журналістики. Згодом працювала у пресслужбі у м. Києві, поєднуючи роботу з навчанням. 

Війна застала дівчину  у 2014 році в Донецьку. Бувши студенткою другого курсу, вона виїхала до батьків у Вугледар.  Події 2014 році мали свій вплив, і згодом Анастасія прийняла для себе рішення, що стане поліціянтом. До 2015 року  все ще працювала у пресслужбі в Києві, займалася популяризацією артистів. За роки роботи її матеріали публікувалися у Латвії.

У 2017 році дівчина прийняла для себе рішення, що все ж таки буде проходити конкурсний відбір до Національної поліції на посаду помічника оперуповноваженого. Завдяки цьому відбору Анастасія відкрила для себе Маріуполь. Це місто стало їй другим домом після окупації Донецька. П’ять років вона жила на два міста —  Вугледар та Маріуполь. 

До 24 лютого 2022 року  постійно  проживала у Маріуполі. На жаль з поліцією не вийшло. Ще на початку конкурсного відбору дівчина не здала фізичну підготовку, хоча тести склала на відмінно. 

У Маріуполі Анастасія знову  почала працювати журналістом. Але у долі були свої плани. У лютому 2022 року вона знову виїхала з Маріуполя до батьків у Вугледар. Потім Анастасія з родиною виїхала до Покровська. У Покровську вони прожили близько тижня та прийняли рішення їхати на Захід України. Обрали Тернопіль, бо Анастасія знала це місто, оскільки колишній  роботодавець був родом звідти. 

У Тернополі дівчина влаштувалася журналістом на регіональний сайт.  Досвід, набутий під час відбору до поліції, став у пригоді. Анастасія  знала, як правильно висвітлювати війну, що можна писати, а чого варто уникати. 

На тлі теракту в Оленівці  молода жінка знала декількох людей, які перебували в полоні, один на жаль загинув, іншого завдяки медіа шуму вдалося врятувати. Завдяки Анастасії було запущено флешмоб у підтримку патрульного поліціянта з Маріуполя. 

Дівчина  мала можливість поїхати за кордон, але вона там, де найбільше потрібна. Наразі  працює у Києві редактором та висвітлює війну на всеукраїнському рівні. 

Понад рік Анастасія не була на Донеччині. Звичайно сумує за домом, якого вже немає... Але сподівається, що скоро повернеться.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації