портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Анастасія Шамрай (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 14 серпня 2023 року, 14:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Анастасія Шамрай (номінація «Вчителька року»).  

Анастасія Шамрай – вчителька, активістка, членкиня Молодіжної ради при Мирноградській міській раді.

Народилася Анастасія  у маленькому шахтарському містечку, що на Донеччині – Мирнограді. Зі шкільних років  мріяла про професію вчителя.  Навчаючись у школі, брала  активну участь в шкільних, обласних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах. Була нагороджена дипломами, сертифікатами, грамотами.  Після закінчення школи остаточно вирішила приділити своє життя навчанню молодого покоління нашої країни.

Вступила до «Покровського педагогічного фахового коледжу». За час навчання не полишала активної громадської участі в житті коледжу. Закінчила з відзнакою. На даний час Настя навчається  у Бердянському державному педагогічному університеті та працює в Загальноосвітній школі I – II ступенів №4 м.Мирноград  учителем початкових класів. 

Але війна внесла свої корективи і в життя молодої дівчини. Як і більшість українців, вона одразу намагалася знайти собі місце в новій реальності. У такий складний час для нашої країни Анастасія зробила теж свій вибір —  залишилась жити й працювати у рідній громаді. Вирішила, що там вона буде кориснішою.  Під час блекаутів місто Мирноград, як і всі наші міста, кожен день залишалося без світла. У  школі, де працює Анастасія,  було відкрито пункт незламності, де вона з учнями проводила уроки. Кожного дня Настя прокидалася й прокидається з думкою, що сьогодні вона має щось зробити задля перемоги. У вільний від роботи час дівчина  продовжує вести сторінку на сайті «Всеосвіта», де має багато різноманітних розробок. За свої авторські методичні розробки  отримала унікальну нагороду —  Золоту грамоту за вагомий особистий внесок у розбудову освіти і науки України, популяризацію та системне використання інформаційно-комунікаційних технологій у педагогічній діяльності та визначні досягнення, спрямовані на розвиток освітнього проєкту «Всеосвіта». Попри воєнний стан,  взяла  участь у роботі креатив лабораторії з формування національних цінностей української молоді. Була учасником  обласного квізу, присвяченого  Дню Конституції. Її команда посіла II місце серед представників 11 громад Донецької області. Також у 2023 році стала членом  Мирноградської молодіжної ради. На даний час Анастасія займається  волонтерською діяльністю. Як членкиня молодіжної ради разом з активістами молодіжного центру «MED» нещодавно провела благодійний кінопоказ, у рамках якого зібрали кошти на лікування  хлопчика, який постраждав внаслідок ДТП у м.Покровськ.

Отож життя продовжується. Дівчина займається улюбленою справою – навчає дітей. Її учні та учениці стали дуже серйозними, згуртованими, відповідальними. Вони дуже подорослішали. А їй так хочеться, щоб вони ще побули дітьми!   Російські варвари забрали в наших дітей таку можливість. Адже саме  за ними майбутнє нашої прекрасної держави й саме їм доведеться багато зробити для її відбудови.  Серце  Насті разом з Україною та українцями. І як каже сама дівчина, вона завжди була, є і залишиться патріоткою свої держави.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою