портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Дар’я Ткачук (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 25 вересня 2023 року, 17:12 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Дар’я Ткачук (номінація "Медикиня року").

Дар’я Ткачук народилася у с. Новоселидівка,  Мар’їнського району, Донецької області  10 листопада 1987 року.  У 2010 році закінчила Донецький національний медичний університет та почала свою трудову діяльність в лікарні м. Красногорівка. Вже майже 13 років працює лікарем акушер-гінекологом.

У 2014 році, через початок АТО та активних бойових дій у Красногорівці, була вимушена змінити місце роботи та влаштувалась на посаду лікаря акушер-гінеколога комунального некомерційного підприємства «Селидівська центральна міська лікарня Селидівської міської ради»  та  водночас працювала, за суміщенням, лікарем акушер-гінекологом в комунальному некомерційному підприємстві «Курахівська  міська лікарня». У 2020 році очолила акушерсько-гінекологічну службу в Селидівській центральній міській лікарні. Дар’я Олександрівна — мама двох синів.

24 лютого 2022 року перед багатьма постало питання “Що робити далі?”, адже складно робити вибір між своєю родиною, дітьми та родиною-відділенням. Було обрано два шляхи паралельно - це евакуація для дітей та регулярне надання медичної допомоги жіночому населенню. А потім переїзди, нові знайомства, нові емоції, на жаль, не завжди позитивні. Крик дитини під звуки вибухів, емоції породіллі з Волновахи, розпач жінки з-під Мар’їнки - все це закарбувалось в її пам’яті назавжди. Дуже складно тримати себе в «купі», коли кожного дня стикаєшся з новою історією нової людини, коли, попри страх та розпач, ти повинен дати впевненість та розуміння безпеки як мамі, так і її ще ненародженій дитині. Але віра в перемогу, віра в ЗСУ та бажання допомагати, надають сили витримати всі складнощі.

Навіть в умовах воєнного сьогодення вона постійно вдосконалюється та вчиться, вводить нові методи, техніки надання медичної допомоги, підтримує колектив та дає нові цілі та плани на майбутнє медицини Селидового. Здобула другу вищу освіту за спеціальністю “Адміністративний менеджмент”. На цей час вона продовжує працювати завідувачкою пологового відділення з неонатологічними та  гінекологічними ліжками Селидівської центральної міської лікарні, а також є міським акушер-гінекологом.

В сучасних реаліях дуже складно щось планувати та прогнозувати, але Дар’я Олександрівна продовжує давати жінкам можливість бути мамою, бути жінкою, бути берегинею свого роду, своєї країни!

Вона висококваліфікований, відповідальний, сумлінний фахівець. Всі роки праці забезпечує високий рівень організації та якості надання медичних послуг жіночому населенню. Відмінно володіє технікою оперативних втручань, а також сучасними методами діагностики та лікування хворих, ефективно використовує їх у своїй роботі. 

За досягнуті успіхи в наданні медичної допомоги, відданість своїй справі у 2023 році нагороджена грамотою департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з нагоди Дня медичного працівника. 

Дар’я Олександрівна користується беззаперечним авторитетом  серед колег  та населення громади. Її здатність об'єднувати колектив та вести його до досягнення спільних цілей, відіграє  важливу роль для забезпечення надання якісних медичних послуг мешканцям Селидівської та прилеглих громад.

Наполеглива робота Дар’ї Олександрівни є вразливим прикладом сили духу та рішучості в умовах сьогоднішніх реалій. Її вміння бути чудовою матір'ю для своїх двох синів і одночасно цілковито віддаватися медичній практиці слугує натхненням для інших жінок. Її здібності до навчання та постійного вдосконалення, як і воля допомагати, є надзвичайно важливими для подолання труднощів та забезпечення медичної допомоги населенню.

Вона втілює найкращі цінності медичної професії. Її допомога жінкам у складний період вагітності та пологів, а також її робота на благо дітей та матерів мають неоціненний вплив на спільноту громади, адже надається не лише медична допомога, а й психологічна.

Історія Дар’ї Ткачук нагадує нам про важливість та цінність роботи медичних працівників, особливо в умовах викликів та обмежень. Такі працівники є прикладом надії, сили та відданості, які варто цінувати та шанувати.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою