портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Ганна Гамоліна (номінація "Зоозахисниця року")

Опубліковано 20 серпня 2023 року, 10:01 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Ганна Гамоліна (номінація "Зоозахисниця року").  

Ганна Гамоліна - вчитель історії Мар’їнського закладу загальної середньої освіти І-III ступенів №2 Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області, волонтер–зоозахисниця. Весь свій вільний час вона витрачає на порятунок безпритульних тварин.

Багато власників кинули тварин під час війни. Собаки та коти — ті самі діти. Але ж дітей ми самих не лишаємо. Тварини можуть захворіти на тлі стресу або, якщо лихо станеться з будинком, не зможуть втекти від небезпеки. Починаючи з 2014 року, Ганна активно рятує тварин. Спочатку просто годувала, хворих тварин лікувала, забирала собі на перетримку. Тварин ставало більше. Почала проводити стерилізацію, спочатку самостійно, потім вимагала організувати стерилізацію від влади міста. Вдавалося багатьох тварин прилаштувати до нових родин. Боролася з живодерами.

Разом з учнями Мар’їнського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 дівчина брала активну участь у Всеукраїнській благодійній акції «Подарунок для пухнастого» та у Всеукраїнській благодійній акції «Happy Мяу для Мурчика», які організувала Благодійна організація «Благодійний Фонд «Щаслива лапа».

Вихованці, батьки та вчителі загального закладу долучилися до заходів з метою виховання гуманного та відповідального ставлення до тварин у рамках освітнього проєкту «Біоетика». Вони зібрали корм, крупи й ліки для котиків і песиків, виготовляли лежачки для безпритульних та передали бездомним тваринам, якими опікується Ганна.

Згідно з пропозицією Міністерства освіти й науки України разом з благодійною організацією "БФ "Щаслива лапа" у Мар'їнському ЗЗСО І - ІІІ ст. №2 був проведений ІІІ Всеукраїнський урок доброти "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин", присвячений Всесвітньому захисту тварин. Метою заходів було виховання доброти, милосердя у дітей, відповідального ставлення до всього живого.

З'явилися плани зі створення товариства захисту тварин, було зібрано пакет документів під назвою організації «ШАНС-14». Але не встигли зареєструвати, оскільки розпочалися повномасштабні бойові дії. Ганна довго залишалася у Мар'їнці під обстрілами з групою однодумців, щоб продовжити годувати та рятувати тварин. Ситуація погіршувалась, квартира була розбита. Довелося виїхати з шістьма котиками, які мають захворювання та перебували на перетримці. Зоозахист продовжився. Спочатку купувала корм та продукти, передавала до Мар'їнки для тварин та людей, які там залишилися.

Почала організовувати евакуацію тварин у тих місцях міста, де ще було можливо. Наприклад, вивезла двох покинутих собак — це лабрадор та її подружка дворняжка, які росли разом. Спочатку вивезли до Курахового, знайшли перетримку. Відгукнулася мешканка Курахового. Розпочався пошук їхнього вивезення з Донецької області. По «ланцюжку добра» знайшли. Їх вивезли до приватного притулку до Києва. Далі вони набули родини в Іспанії в Барселоні. Весь їхній шлях простежували. І Ганна була щасливою, що вдалося подарувати щастя цим песикам. Цей випадок непоодинокий. Багато жителів дзвонять і просять допомоги у порятунку тварин, і вона допомагає їм організувати евакуацію їхніх вихованців, а іноді й знайти нові сім'ї, якщо господарі не можуть їх забрати. Багато тварин у нових сім'ях у Європі. Молода дівчина почала зв'язуватися з організаціями з порятунку та евакуації тварин, які неодноразово приїжджали та приїжджають за заявкою. Займається придбанням корму за допомогою благодійних організацій та розподіляє його у Мар'їнську громаду. У планах організувати у Мар'їнці притулок для безпритульних собак та кішок після закінчення війни.

Ганна разом з однодумцями творить добро для кинутих тварин у зоні бойових дій, які стали заручниками цієї війни.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації




Інші новини за темою