портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Ганна Новицька (номінація "Журналістка року")

Опубліковано 24 серпня 2023 року, 11:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Ганна Новицька (номінація "Журналістка року").

Ганна Новицька – журналіст, редактор. Її ім'я добре відоме серед жителів  Краматорська завдяки її роботі у сфері ЗМІ. З 2014 року, коли вона вступила на журналістський шлях, Ганна здобула репутацію талановитої журналістки, яка здатна захопити увагу своїми статтями про позитивні аспекти життя.

За роки роботи в галузі медіа Ганна показала неабияку пристрасність до своєї професії. Проте, найбільше її серце віддавалося писанню про позитивні зміни в суспільстві, про натхненних людей та добрі справи. Більшість мешканців Краматорська  знає її з відеоматеріалів «Ваша Думка»

Російське вторгнення на Україну вразило кожного і Ганну також. Втрата роботи та доходу внаслідок цього конфлікту стали великим випробуванням для неї та для багатьох інших мешканців Краматорська. Але, Ганна - жінка рішуча та сильна. Вона вирішила, що їй не можна складати руки.  Маючи доньку і прагнучи забезпечити їй безпеку, Ганна вирішила поїхати за кордон. Навіть з Німеччини вона писала статті, намагаючись розповідати людям правдиві історії. 

Ось уривок з  її статті: 

«24 лютого приблизно о 5 годині ранку змінилося не тільки моє життя, а й у мільйонів жителів України. Ми прокинулися від потужного вибуху, і по всій квартирі затремтіли вікна. З перших секунд було зрозуміло - прийшла ВІЙНА. У паніці я не розуміла, що потрібно робити, але машинально почала збирати документи та потрібні речі. Виглянувши через деякий час у вікно, я побачила ракету, що пролітає над моїм будинком, а внизу біля під’їзду велика кількість людей, які з дітьми, тваринами та сумками швидко сідали у свої автівки. Тоді я ще не знала, що мені теж доведеться бігти в нікуди з рідного міста та будинку. У перші дні війни було величезне відчуття щось зробити, якось допомогти армії, Україні та просто людям. Але потім, коли мій коханий чоловік пішов захищати столицю від наступу орків, а я залишилася одна з донькою, зрозуміла, що допомогти я зможу їй, якщо відвезу її якомога далі від усього цього жаху. Ми не знали куди і як їхати, але розуміли, що західна Україна вже переповнена людьми й що наш шлях лежить за кордон…»

Проте, патріотичний дух не дозволив їй довго залишатися осторонь в цей важкий час для України, тож вона вирішила повернутися на батьківщину. Ганна взяла ініціативу у свої руки та завдяки підтримці Media Development Foundation  та за підтримки Європейського фонду за демократію (EED), вона зібрала навколо себе групу однодумців та разом створили громадську організацію з метою відновити інформаційний простір в місті. Незабаром вони запустили новий незалежний медіапроєкт під назвою "Про100Медіа". 

7 лютого 2023 року стало історичним днем для Ганни та її команди. Вони запустили вебсайт  та представили кілька важливих проєктів, які були спрямовані на підтримку місцевої громади та розповіді про аспекти життя в умовах війни. Проєкт "ЯВолонтер", "А хто, як не Я", "Життя в статусі ВПО" та "Україна МОЯ" стали інструментами для об'єднання людей та підняття їхнього духу.

Щодня Ганна та її команда наповнюють вебсайт актуальними новинами та корисною інформацією для мешканців Краматорська і регіону. Їхні матеріали допомагають розуміти та адаптуватися до нової реальності, спонукають до дії та допомагають знайти світлі сторони в складних часах.

Її історія є нагадуванням про те, що навіть в найважчі часи можна знайти сили для змін та позитивного впливу на світ навколо. Ганна постійно бере участь в різних заходах: 25-27 листопада у місті Хмельницький відбулася Стратегічна сесія Громадської спілки «Асоціація гуманітарний центр «Все Буде Добре». Волонтери з різних областей України об’єднали зусилля заради допомоги постраждалим під час військового конфлікту в Україні. На цьому заході Ганна представила і свою організацію та вступила до «Асоціація гуманітарний центр «Все Буде Добре», щоб допомогти волонтерам висвітлювати їх потреби і їх роботу.

Також Ганна завершила дев'ятимісячне навчання у програмі «Екстрений фонд порятунку українських регіональних медіа», від Media Development Foundation. І на разі вона продовжує вчитися у проєкті комьюніті, який передбачає навчання всієї редакції.  

У 2022 році Ганна створила ГО «Східний проєкт». На  даний час працює Головою Правління ГО «Східний проєкт», журналістом та редактором сайту "Про100Медіа"

Ганна,  як всі українці, вірить, що найближчим часом буде Перемога, і настане тиша. І Україна буде як завжди - вільною та незалежною.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації


Інші новини за темою