портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Марина Жигунова (номінація "Культурне досягнення року")

Опубліковано 15 серпня 2023 року, 17:44 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Марина Жигунова (номінація "Культурне досягнення року").  

Марина Жигунова народилася у с. Вірівка Добропільського району Донецької області у 1989 році. З самого малечку любила співати. І тому паралельно зі здобуттям загальної освіти навчалася в Добропільській музичній школі № 1. Музика не тільки супроводжувала Марину з дитинства, вона ще й допомогла обрати професію. У 2004 році дівчина вступила до Донецького училища культури. Закінчила його з відзнакою у 2009 році за спеціальністю «Народна художня творчість» та здобула кваліфікацію організатор культурно-дозвіллєвої діяльності, керівник аматорського хорового колективу.

У 2011 році почала працювати викладачем спеціального вокалу в Олександрівській музичній школі. І водночас – методистом районного центру культури та дозвілля. З 2012 року працювала начальником відділу культури Олександрівського району. А з 2019 року і по сьогодні Марина працює керівником вокального гуртка у Новодонецькому ЦКД «Шахтар» Новодонецької селищної ради. 

Була стипендіатом програми «Обдаровані діти Донеччини», благодійної організації «Глини Донбасу».

З самого дитинства захоплювалася співом та танцями. Грає на фортепіано. З 4 років виступала на сцені сольно та у складі різних танцювальних і вокальних колективів. У віці 7 років вже брала участь у вокальних конкурсах на рівні району та області. А з 10 років – у Всеукраїнських та Міжнародних вокальних конкурсах та фестивалях. У багатьох з них – переможець та лауреат (Всеукраїнський телевізійний конкурс «Зірки на сцену», 2001 – лауреат III ступеню, 2002 – лауреат І ступеню, 2003 – лауреат II ступеню; Всеукраїнський фестиваль творчості дітей села «Золоте зернятко», лауреат II ступеню, Херсон, 2003;  Міжнародний дитячий центр «Артек», лауреат І ступеню, 2002; Фестиваль естрадної творчості «Родник-2002», III місце, 2002; III Всеукраїнський конкурс «Джерело талантів», дипломант, 2003;  районний фестиваль «Золоте джерельце», лауреат І премії, 2003; лауреат І премії  II Міжнародного двотурового багатожанрового фестивалю-конкурсу мистецтв «Слава Україні» (2023); диплом І ступеню Міжнародного конкурсу «Весняний фестиваль» (Австрія, Відень, 2023); лауреат III премії Міжнародного онлайн-конкурсу мистецтв «Джерело надій» (Київ, 2023); лауреат І премії Міжнародного онлайн-конкурсу «Джерело надій» (естрадний вокал, тріо «Мальви», керівник Жигунова М. Г.).

Марина має  не лише власні високі досягнення. Її вихованці також посідали призові місця в обласних та всеукраїнських конкурсах та фестивалях. 

Має подяки Новодонецької селищної ради,  Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Джерело надій» (м. Київ, 2023), Міжнародного конкурсу «Весняний фестиваль» (Австрія, Відень, 2023)  за сумлінну працю та високий професіоналізм, педагогічний талант у вихованні молодого покоління, за підтримку та розвиток культури і духовності. 

Марина бере  активну участь в житті Добропільської та Новодонецької громади.  Молода жінка дуже хоче, щоб світ навколо став кращим, світлішим, більш духовним. І саме музика допомагає в цьому. Адже донести до слухачів щось можна не лише словами, а й мелодією. Пісня завжди супроводжувала українців, вона надихала, допомагала, підтримувала, а часом і лікувала. Сьогодні, як ніколи, потрібні пісні, аби підтримати народний дух, об’єднати людей. Тому Марина  впевнена, що її покликання – музика – не просто розважає людей (хоч і це теж потрібно), а й має величезну культурну цінність.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою