портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Марія Тюріна (номінація "Правозахисниця року")

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 08:16 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Марія Тюріна (номінація "Правозахисниця року"). 

Марія Тюріна родом з невеличкого селища на Закарпатті. Зараз вона проживає у Слов’янську. У 2005 році закінчила фізико-математичний факультет Слов’янського державного педагогічного університету. 

Працювати, тоді ще в міліції, Марія розпочала на посаді інспектора в приймальнику-розподільнику для дітей. Сім років вона працювала з дітьми, які скоїли злочини, але не досягли віку кримінальної відповідальності, які неодноразово тікали з дому чи спеціальних закладів. 

Влітку 2014 року Марія була призначена на посаду помічника начальника відділу міліції зі зв’язків з громадськістю у Слов’янську. Після реорганізації обіймала посаду старшого інспектора з комунікації Краматорського районного управління поліції. 

Поліціянтка ніколи не обмежувалася роботою за «графіком». Для висвітлення роботи поліції Марія виїжджає на місця скоєння злочинів, показує безпекову ситуацію в регіоні, моніторить ЗМІ в протидії інформаційній війні (фейкам).

Робота поліції є надзвичайно важливою в умовах воєнного стану. Про злочини армії рф проти мирного населення, про допомогу поліціянтів цивільним важливо говорити правду під час війни. Публікуючи матеріал, Марія завжди знає суть проблеми. Вона завжди там, де потрібна.  Разом з евакуаційними екіпажами молода жінка  виїжджає до лінії бойових дій для евакуації людей чи надання їм гуманітарної допомоги, працює на деокупованих територіях, показуючи спільноті кожен злочин рф. Вона з колегами завжди одна з перших на місцях обстрілів. 

В галереї її телефону практично не знайти особистих фото. Там перші хвилини обстрілів цивільного населення та їх наслідки, там евакуація та надання допомоги. І все це для того, щоб світ бачив правду і знав, чого вартує свобода. 

Також Марія розповідає, що в її роботі психологічно важко проводити знімання розбору завалів, під якими перебувають люди. Коли навколо родичі потерпілих, коли вони підходять до тебе і питають – «вони живі?». А ти хотів би відповісти "так", але не можеш нічого обіцяти. 

Кожна подія, кожне знайомство, кожна поїздка – це досвід, який, на жаль, іноді може залишати тяжкі спогади. Сьогодні кожен воює там, де потрібен. Комунікаційники тримають інформаційний фронт. Вони розуміють, що заради правди мають бути присутніми в центрі найважчих подій і ризикують життям. 

Марія знає, що правда — зброя сильних, і тому ми переможемо.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою