портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Оксана Дьячкова (номінація "Психологиня року")

Опубліковано 04 вересня 2023 року, 17:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь – Оксана Дьячкова (номінація "Психологиня року").

Оксана Сергіївна Дьячкова народилася у 1996 р. у місті Сіверську Бахмутського району Донецької області. З дитинства дівчина мріяла бути вчителем, потім медиком. Згодом Оксана зрозуміла, що хоче стати дитячим корекційним психологом. Для такої професії потрібно не тільки бажання, але й доброта, небайдужість до дітей, терпимість.

Вищу освіту здобула в ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет». У 2021 році почала працювати в КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Сіверської міської ради.

Працюючи практичним психологом, Оксана проводила комплексну діагностичну оцінку когнітивної та емоційно-вольової сфери, здійснювала корекційно-розвиткову роботу (проводила індивідуальні та групові заняття) за наявності у дитини емоційних або особистісних труднощів, розвивала у дитини вищі психічні процеси (пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприймання, а також різні необхідні комунікативні, соціальні навички й якості для кращої соціалізації та адаптації дитини з особливими освітніми потребами).

У 2021 році в установі, де працювала Оксана, за допомогою міжнародної організації ЮНІСЕФ зробили ремонт приміщення, облаштували кімнати, в яких проходили заняття та тренінги. Новий 2022 рік усі зустрічали в новому приміщенні. Діти були задоволені та дуже раділи святам у відремонтованому й облаштованому центрі.

Але ніхто й не здогадувався, що цей рік принесе для українців дуже багато випробувань. Сіверськ почали обстрілювати. Люди постійно знаходились в укриттях та підвалах. Молода психологиня також зі своїми рідними перебувала в укритті. Так тривало до квітня. А 30 квітня за допомогою батька, який працює в ДСНС, Оксана разом із родиною евакуювалася до м. Кам'янське Дніпропетровської області. Позаду залишилися мирне життя, рідне місто та спогади про нього.

На даний час Оксана проживає в м.Лозова Харківської області й разом із командою фахівців продовжує свою роботу: проводить заняття в онлайн форматі з дітьми, тому що саме вони зараз дуже потребують підтримки. Кожного заняття вони чекають із задоволенням. Діляться своїми думками, часто згадують свій рідний Сіверськ, свої домівки. Оксана впевнена, що всі обов'язково повернуться додому і запевняє в цьому дітей. Відбудується місто, і знову в Сіверську засяє сонце.

Під час війни психологиня не зупиняється на досягнутому й надалі продовжує поповнювати свої знання: проходить курси, вебінари, тренінги. Незважаючи на свої труднощі, діти є дуже активними, беруть участь у різних заходах й акціях. 4 квітня 2023 року школярі долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту про мінну безпеку від Пса Патрона. Їм дуже сподобалося, тому після прослуховування радіодиктанту діти ділилися своїми позитивними емоціями та думками. Також учні люблять малювати, зображувати свій настрій, ділитися своїми емоціями. Під час занять Оксана проводить для них патріотичні руханки для зняття емоційної напруги. Звичайно, не все так добре виходить, але вони не здаються та продовжують старанно виконувати усі вправи.

Війна зруйнувала плани мільйонів українців. Зараз кожна небайдужа людина робить якийсь внесок у нашу перемогу. Оксана теж не залишається осторонь: долучається до зборів на підтримку наших захисників та захисниць, які боронять Україну. Донатить, перераховує кошти їм на допомогу, аби пришвидшити Перемогу. Також допомагає дітям, які опинилися у двох війнах одночасно, - це діти, які борються з раком. Благодійний фонд "Таблеточки", який надає допомогу онкохворим дітям і їхнім сім'ям в України, організовує збори коштів для лікування маленьких пацієнтів, які зіткнулися з цією підступною хворобою. Молода психологиня долучилася до зборів - робить благодійні внески на лікування дітей. Українські діти, що борються з раком, неймовірно сильні, й це надихає. Попри тяжку хворобу, війну та недитячі випробування, вони не здаються та радіють кожному дню. Оксана вважає, що об'єднані спільною метою українці - це надпотужна сила. Її мрія - щоб діти не хворіли, не чули цих страшних вибухів, щоб сльози на їхньому обличчі були тільки від сміху та радості, щоб кожна дитина зростала в повноцінній сім'ї, в любові, турботі та достатку. Вона вірить у Перемогу, в чисте, мирне небо над Україною і яскраве тепле сонце, яке зігріває кожного українця. Ми обов'язково виженемо ворога та відбудуємо наші міста.

Інші новини за темою