портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Олена Конюшок (номінація «Жінка у владі»)

Опубліковано 11 серпня 2023 року, 19:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Олена Конюшок (номінація «Жінка у владі»).  

Олена Конюшок народилася 16 січня 1989 року у селі Вільному Волноваського району Донецької області. У 2006 році із золотою медаллю закінчила Вільненську ЗОШ. У 2010-му – КВНЗ «Донецький педагогічний коледж» за спеціальністю «Вчитель початкових класів. Організатор роботи з дитячими та учнівськими об’єднаннями» і отримала диплом бакалавра з відзнакою. У 2011 році закінчила Бердянський педагогічний університет за спеціальністю «Практичний психолог», отримала диплом спеціаліста.

Весь час своєї трудової діяльності Олена намагалася бути корисною для суспільства.

У 2020 році Олена стала співзасновницею і головою громадської організації «Час вільних». За перший рік роботи громадська організація реалізувала багато важливих проєктів: «Випуск інформаційної просвітницької листівки «Я жінка. Я можу», «Безпека дітей понад усе» (встановлення огорожі на дитячому майданчику), «Алея спілкування» (встановлення лавок та урн та центральній площі села Вільного), «Добрі друзі» (конкурс фото для жителів села Вільного до Всесвітнього дня друзів), «Обійми бабусю» (онлайн-марафон з подарунками для підтримки літніх людей в період пандемії COVID-19 та карантинних обмежень), «Великодня краса» (відкритий конкурс виробів до Великодня), пошиття багаторазових масок та інші.

З 2015 року по 2020 рік була депутаткою Вільненської сільської ради, членом постійної комісії із питань депутатської діяльності, законності, соціального захисту населення та соціального розвитку. За п’ять років депутатської діяльності Оленою було досягнуто чималих успіхів. Вона завжди лобіювала інтереси молоді. За її підтримки в штат Вільненського сільського будинку культури введено нові посади для молоді (керівник музичної частини, керівник спортивного гуртка). Олена, як місцева депутатка та громадська діячка, активно виступала за створення у селі Вільному молодіжного центру. В результаті 23 березня 2021 року все ж таки було офіційно відкрито молодіжний центр «Вільні» у селі Вільному.

У 2019 році Олена захищала інтереси жителів села, коли керівництво Укрпошти хотіло закрити поштове відділення у Вільному. Олена разом із місцевими активістами збирала підписи жителів села, писала депутатські звернення до керівника АТ «Укрпошта», народного депутата, голови Волноваської РДА. В результаті спільних зусиль відділення пошти у Вільному не закрили, воно продовжує працювати.

Також Олена активно підтримує вразливі групи населення. У 2020 році депутати Вільненської сільської ради підтримали ініціативу і депутатське звернення Олени і проголосували за виділення коштів для підтримки дітей з інвалідністю. 

За підтримки Олени у 2020 році група самодопомоги «Молоді вовчиці», створена в рамках проєкту «Просування прав людини і ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей», що впроваджується Українським Жіночим Фондом та ООН Жінки в Україні в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, реалізувала проєкт «Облаштування дитячого інклюзивного майданчика в с. Вільне» для соціального та культурного розвитку дітей з інвалідністю та їхніх батьків.

Олена активно захищає інтереси та права жінок. За підтримки Олени у 2020 році групи самодопомоги «Вільні» та «Небайдужі», створені в рамках проєкту зазначеного вище, реалізували грант «Створення центру підтримки жінок «Така як є» з елементами кризової кімнати в селі Вільне», де відбуваються тренінги, заняття, воркшопи з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

У 2020 році Олена була обрана депутаткою до Волноваської районної ради від політичної партії «Слуга народу». Входить до складу комісії з питань соціальної і молодіжної політики, освіти, охорони здоров’я, культури і спорту. Наразі вона продовжує активно займатися захистом прав дітей з інвалідністю та їхніх батьків. Відстоює права пільгових груп населення на безкоштовний проїзд міжміським транспортом.

Із січня 2021 року є очільницею відділу культури, туризму, молоді та спорту Хлібодарівської сільської територіальної громади. У 2021 році стала лауреаткою обласного конкурсу «Молода людина року» в номінації «Молодий політик року», того ж року отримала відзнаку від голови Донецької ОДА Павла Кириленка за особистий вагомий внесок у розвиток молодіжної політики Донецької області. 

За період повномасштабного вторгнення рф на територію України показала себе як громадянка з активною патріотичною позицією, надійний фахівець місцевого самоврядування, представниця громадської організації, яка опікується питаннями дітей, молоді та ВПО. Після 24.02.2022 року разом з командою евакуювалася на Полтавщину. В короткі терміни організувала дистанційну роботу відділу культури, туризму, молоді та спорту Хлібодарівської сільської ТГ. Ефективно працює в напрямку молодіжної політики. Долучає молодь ВПО до участі у різноманітних заходах з неформальної освіти, творчих марафонах, акціях з нагоди визначних дат, знімання соціальних відеороликів на підтримку захисників та захисниць України, творчих відеопрезентацій з метою популяризації української мови та культури та інше. Є автором та реалізатором проєкту «Люди нашої громади», під час перебігу якого Олена збирає та публікує інформацію про талановитих, активних людей Хлібодарівської ТГ, що робить їх «видимими» в громаді.

Продовжує очолювати ГО «Час вільних» і разом з командою у 2022 році реалізувала проєкти для підтримки ВПО Волноваського району: «Громада-онлайн – фінансова та психологічна підтримка ВПО», «English for the future» (проведення безкоштовних занять з англійської мови для дітей та дорослих ВПО). Станом на теперішній час разом з молодіжною командою громади бере участь у проєкті "Організаційний розвиток громадських організацій в умовах воєнного стану”, який реалізує спілка Громадські ініціативи України.

У січні 2023 року в активній співпраці з молоддю Хлібодарівської ТГ в рамках проєкту «Підтримка молодіжної політики прифронтових громад» ініціювала розробку основи Стратегії розвитку молодіжної політики Хлібодарівської сільської ТГ, яка буде доопрацьована та винесена до затвердження після деокупації громади.

Постійно займається самоосвітою та підвищенням кваліфікації. Має сертифікати про проходження тренінгів та курсів щодо роботи з молоддю, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, адвокації прав молоді ВПО, написання грантових заявок, реалізації безбар’єрного середовища та соціальної згуртованості в молодіжному секторі та інші.

Є членом колегії управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

Активно презентує досвід молодіжної роботи для молодіжних працівників та молоді громад Донецької області та інших областей України.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою