портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Олена Саєнко (номінація "Жінка у владі")

Опубліковано 06 вересня 2023 року, 13:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь – Олена Саєнко (номінація "Жінка у владі").

Олена Саєнко народилася 30 грудня 1975 року у місті Краматорську Донецької області.

У 1999 році закінчила Краматорський економіко-гуманітарний інститут за спеціальністю «Економіка підприємства». Свою кар’єру почала у 1994 році у банківській сфері, де з позиції касира пройшла шлях до начальника Управління.

З 2016 року і по теперішній час Олена Миколаївна - начальник Фінансового Управління Краматорської міської ради, є досвідченим керівником, надійним фахівцем місцевого самоврядування, справжнім професіоналом своєї справи.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну перед фінуправлінням постала першочергова задача - забезпечити концентрацію фінансових ресурсів на пріоритетних напрямках видатків в умовах дії воєнного стану в Україні. Якщо в мирні часи то були задачі соціально-економічного розвитку громади, то зараз для безперебійного функціонування життєдіяльності громади та збереження її інфраструктури негайно було переорієнтовано напрямки фінансування на здійснення необхідних соціальних видатків, спрямованих як на відновлення будівель, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів, так і на підтримку населення громади, що опинилося в складних життєвих обставинах.

Але найважливішим для Олени як керівника фінансового управління було прийняття особистого рішення залишитися в місті, що опинилося в зоні можливих бойових дій та кожного дня відправляло евакуаційними потягами тисячі жінок до більш безпечних регіонів України, фіксувало призупинення діяльності підприємств, закриття крамниць, банків, лікарень… Нелегкі рішення приймаються справжніми лідерами, місто мало продовжувати жити саме завдяки таким управлінцям як Олена, яка ризикуючи власним життям, надавала краматорцям віру в Перемогу та надію на те, що їх не залишать на самоті!

На початку квітня 2022 року фінансове управління складалося з двох осіб: керівника - Олени Саєнко та головного спеціаліста, які забезпечили своєчасне фінансування видатків місцевого бюджету.

Незважаючи на відсутність більшості працівників, фінансовим управлінням, яке очолює Олена Миколаївна, було своєчасно розроблено перший воєнний бюджет на 2023 рік, який супроводжувався суттєвим скороченням фінансового ресурсу, а виконання бюджету здійснювалося в режимі запровадження жорстких заходів з оптимізації витрат.

За сумлінну роботу Олена Саєнко неодноразово була нагороджена грамотами та подяками.

Але найвищою оцінкою позитивного впливу діяльності Олени Миколаївни на життя мешканців Краматорської територіальної громади є факт масового повернення краматорців до своїх домівок з довірою до влади, яка в умовах війни зберегла обличчя рідного міста.

Так само як на полі бою, коли запорукою перемоги стає насамперед грамотне військове керівництво, успіхи на економічному фронті значною мірою залежать від спроможності управлінців різних рівнів, а саме таких як пані Олена, сформувати адекватні стратегічні плани.

Інші новини за темою