портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Світлана Коноплянок (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 14 вересня 2023 року, 14:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Світлана Коноплянок (номінація "Медикиня року").

Світлана Коплянок народилася 27 липня 1977 року в селищі Райгородок Слов’янського району Донецької області в родині медичних працівників. В 1994 році закінчила 11 класів, вступила до Донецького національного медичного університету, бо не уявляла себе в іншій професії. 

Прикладом для неї завжди був і залишається батько, який понад 40 років працює лікарем. Світлану батьки виховували своїм прикладом, змалку вчили трудитися над собою, з повагою відноситися до людей, їх проблем та болю. Допомагати людям – надзвичайно благородна справа. А професія медика – найгуманніша, адже вона покликана стояти на сторожі людського життя. Саме медики дарують здоров’я людям, рятують від найрізноманітніших хвороб. Тому образ медика в уяві багатьох людей пов’язаний з надією і захистом. Кажуть, що лікар – це посередник між людиною і Богом. Дійсно, у багатьох ситуаціях медпрацівник є останньою рятівною інстанцією для хворого. Обрана професія спонукає людей у білих халатах перебороти всі емоції й особисті негаразди, щоб виконати свій обов’язок. Лікар часто лікує не лише тіло, а й душу людини, вселяючи в її серце віру та надію. 

Після закінчення у 2001 р. медичного університету за спеціальністю «Лікувальна справа», Світлана пройшла інтернатуру за фахом «Терапія» в Слов’янській центральній районній лікарні. Самостійну лікарську діяльність лікаря-терапевта розпочала в терапевтичному відділенні рідної лікарні. 

На посаді заступника головного лікаря з медичної частини лікувально-профілактичного закладу «Слов’янська центральна районна лікарня» працювала з січня 2015 року. В грудні 2019 року успішно пройшла конкурсний відбір на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Слов’янська центральна районна лікарня».  Під керівництвом Світлани Валеріївни лікарня надає медичну допомогу навіть в умовах воєнного стану в повному обсязі.

З початку військової агресії російської федерації проти України директорка постійно знаходилася на робочому місці, надаючи медичну допомогу, сприяючи роботі підприємства навіть у складні економічні часи.

КНП «Слов’янська ЦРЛ» перебуває в районі проведення можливих бойових дій, на території Миколаївської територіальної громади. Не зважаючи на це, лікарня під керівництвом Світлани Валеріївни продовжує надавати спеціалізовану медичну допомогу, в тому числі: цілодобову стаціонарну допомогу дорослому населенню, у тому числі екстрену (невідкладну); паліативну допомогу, стоматологічну; забезпечує профілактику, діагностику, спостереження, лікування та реабілітацію пацієнтів в амбулаторних умовах; забезпечує діагностику, лікування та супровід осіб з ВІЛ; забезпечує ведення вагітності в амбулаторних умовах; виконує функції щодо готовності до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в надзвичайних ситуаціях.

З початку 2023 року Світлана Валеріївна активізувала роботу щодо залучення позабюджетних надходжень. Протягом першого півріччя 2023 року залучено благодійної допомоги у вигляді медичного та іншого обладнання на суму – 1 738,5 тис. гривень, яке так необхідне у воєнний час.

З метою готовності закладу до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях, для забезпечення належних умов перебування хворих, наразі проводяться ремонтні роботи з заміни скляних вікон, дверей  та м’якої покрівлі корпусу інфекційного відділення.  А також з метою раціонального використання газу та економії фінансових ресурсів, у власній газовій котельні планується виконати роботи щодо переобладнання котлів із заміни газових пальників. Як  керівник, Світлана Валеріївна проводить такі роботи задля надання цілодобової медичної допомоги населенню Миколаївської, Черкаської, Святогірської, Андріївської, Слов’янської об’єднаних територіальних громад у воєнний період.

За свою працю Світлана Валеріївна неодноразово була  нагороджена грамотами: у 2020 році нагороджена почесною грамотою голови Слов’янської районної ради за особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я злагоджену організацію надання медичної допомоги населенню в умовах пандемії корона вірусу COVID-19, високий професіоналізм та сумлінну працю; у тому ж 2020 році нагороджена почесною грамотою Донецької облдержадміністрації Донецької обласної військово-цивільної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я.  У 2023 році Світлана Валеріївна нагороджена відзнакою Міністерства оборони України медаллю «За сприяння Збройним Силам України». 

Жінка, керівник, лікар, як і ми всі, мріє про Перемогу. І точно знає, що настане час, коли не доведеться  працювати під обстрілами, без світла й тепла. Не будуть привозити до лікарні поранених наших захисників, дітей, просто людей. І над Україною знову засяє сонце своїм теплим, ласкавим та мирним промінням.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою