портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Тетяна Сидоренко (номінація "Волонтерка року")

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 10:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Тетяна Сидоренко (номінація "Волонтерка року")      

Тетяна Сидоренко народилася 20 січня 1974 року в маленькому селі Рубіжне Добропільського району, що на Донеччині. Але все життя вона живе в мальовничому селі Золотий Колодязь. Зростаючи в любові до рідного краю,  з дитинства любила допомагати іншим, була лідером в родині для своїх трьох молодших сестричок. 

Єдиний син Тетяни також виховувався в любові до рідної України, тому? не вагаючись, пішов захищати країну у 2016 році й по сьогоднішній день у лавах ЗСУ.  Молодша сестра з чоловіком також у лавах ЗСУ. У лавах ЗСУ служить чоловік однієї із сестер-близнючок. А Тетяна  зосередилася на допомозі військовим, цивільним громадянам та безпритульним тваринам.  

Першим враженням від волонтерства для неї була радість від того, що  допомагає іншим людям і це в неї виходить. Це також була можливість знайти близьких по духу знайомих та розвивати свої навички. У 2014 році поблизу села, де мешкає Тетяна, був блокпост. Завдяки її небайдужим однодумцям і односельцям жінка почала опікуватися військовими 93 ОМБР. На жаль, 23 травня 2014 року на тому блокпості був бій, в якому загинуло троє наших захисників. З того часу Тетяна  опікується пам’ятним знаком, встановленим на місці загибелі воїнів.

24 роки педагогічного стажу в Золотоколодязянській ЗОШ І-ІІІ ступенів дали поштовх створити свій власний фронт допомоги.  У 2015 році односельці обрали Тетяну Сидоренко   головою селищної ради. 

Жінка  співпрацювала з багатьма волонтерськими та благодійними організаціями. З 1 червня 2018 року - офіційний волонтер Благодійної організації «Династія С». За період з 2014 року коштами  благодійної організації забезпечили людей з обмеженими можливостями інвалідними візками, технічними засобами, засобами гігієни. Згуртувала активну громаду для забезпечення різноманітних потреб військовослужбовців, які проживають на території сіл. На даний час займається їх розквартируванням і організацією створення належних умов проживання. Волонтерством займається у вільний від роботи час. Наразі Тетяна  працює керуючою справами виконавчого комітету Шахівської сільської ради. Увесь свій вільний час виготовляє консервацію для захисників, пече пироги, варить сир. Її підвал і город є таким собі продуктовим складом для військових, які приходять на перепочинок, а продовольче забезпечення буває не встигає своєчасно прийти до них.

Тетяна  переконана, що волонтерство допоможе нам бути кращими людьми та своїм прикладом надихає інших, щоб змінити себе на краще. А якнайголовніше – це те, що вона  працює задля перемоги України в ці тяжкі часи. І вона  знає, що ми переможемо! Вірить і робить для цього все!

«Я на війні! Я не б’юся на передовій, але допомагаю битись в інший спосіб».

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою