портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Валентина Івченко (номінація "Військова року")

Опубліковано 18 серпня 2023 року, 11:56 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Валентина Івченко (номінація "Волонтерка року"). 

Валентина Івченко – мешканка села Сонячного Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району Донецької області. Все своє життя пані Валентина присвятила навчанню дітей. З 1986 року працювала вчителем початкових класів Сонячної загальноосвітньої школи, а з 2008 року очолює Сонячний заклад загальної середньої освіти з дошкільним підрозділом. Чоловік пані Валентини —  професійний військовий, підполковник, учасник АТО, був інвалідом-ветераном війни, син теж напередодні війни тільки закінчив військову академію. Тож, коли почалося повномасштабне вторгнення рф на територію України, родина Івченко не могла лишитися осторонь, і з першого дня війни вони стали на захист нашої держави, долучившись до Сил Оборони України.

Спочатку пані Валентина була у складі військової частини, яка воювала на Донецькому, Харківському, Луганському напрямках. Згодом, коли чоловіка перевели, вона теж перевелася. Тепер у складі іншої військової частини на Запорізькому напрямку продовжує боронити самостійність України.

Побратими та посестри пані Валентини ласкаво називають її «мамою», «матусею». Адже вона для них є і матір’ю, і сестрою, і подругою, і надійним плечем підтримки. Також Валентина Вікторівна підтримує постійний зв'язок з родичами своїх побратимів. Вона спілкується з ними у соціальних мережах, телефоном. Завжди знайде слова підтримки, які полегшують життя тих, хто очікує своїх рідних з фронту. 

У 2019 році пані Валентина, як директорка Сонячної загальноосвітньої школи І-III ступенів села Сонячного Волноваського району Донецької області, з нагоди 50-річчя школи була нагороджена медаллю «За заслуги перед громадою» від «Всеукраїнського об’єднання «КРАЇНА», а у 2021 році отримала медаль «За жертовність та  любов до України» від Православної церкви України.  27 листопада 2022 року Валентина Вікторівна за старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків в ході ведення бойових дій, виявлену витримку і мужність, відданість українському народові, забезпечення захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, під час стримування збройної агресії російської федерації та з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України нагороджена медаллю «За оборону України».

Сьогодні Валентина Івченко має звання сержанта. Скромно говорить, що наразі просто працює і робить все, що може. Та ми, цивільні, точно знаємо, що внесок кожної людини, яка стоїть на захисті України, неймовірний та безцінний. Пані Валентина віддає Батьківщині все: своє здоров’я, час, свої вміння та знання. Кожного дня, ризикуючи власним життям, наближає нашу Перемогу та надихає молодь України на невтому боротьбу за незалежність України.

 Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою