портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Юлія Калашник (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 20 вересня 2023 року, 12:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Юлія Калашник (номінація "Вчителька року").

Добропільщина багата своїми талановитими людьми: художники, поети, спортсмени, лікарі, аграрії, освітяни. Серед них і Юлія Калашник, учитель математики Добропільського НВК №7.

Дівчина народилася і зростала у селі Володимирівка, де з перших днів свого життя вчилася самостійно спостерігати та розуміти навколишній світ. Бувши ученицею Шахівської школи, завжди активно долучалася до навчальних та позаурочних заходів, брала участь в іграх Клуба веселих та кмітливих, демонструючи свою ерудицію, гумор та командний дух. Великим хобі було фотографувати. Юлія завжди фіксувала камерою найцікавіші моменти свого життя, вміло передаючи настрій та емоції через фотокадри, здатна була помітити дрібниці та зберегти їх на зображеннях назавжди.

А робота на рідній землі – це для неї з дитинства не просто праця, а місія. Вона й до цього часу відчуває тісний зв'язок із землею, розуміє її потреби, дбайливо доглядає за рослинами, прикрашаючи довкілля. Крім цього, Юлія була ентузіасткою в кулінарії. Досліджувала різноманітні рецепти, експериментувала зі смаками та створювала неймовірно смачні страви. Кожен новий кулінарний витвір ставав справжнім шедевром!

Неможливо не згадати й про велику любов дівчини до безпритульних тварин. Вона завжди піклувалася про них, згодом залучала своїх однокласників до цієї гуманної справи.

Маючи безліч захоплень, протягом шкільних років, Юля відчувала неймовірну зацікавленість до навчання та спілкування з дітьми. Кожна можливість допомогти іншим у розумінні нових знань здавалося їй важливою, як ніщо інше.

З роками ця пристрасть переросла у щось більше, ніж лише захоплення. Юлія вирішила покликанням свого життя обрати професію вчителя. Вона відчувала, що це дозволить їй подарувати дітям знання, натхнення та віру у свої сили. У 2011 році мрія здійснилася! З дипломом учителя математики та інформатики Юлія розпочала свою професійну діяльність.

«Юлія Юріївна – людина, від якої хочеться вчитися»! – діляться враженнями про наставницю її вихованці.Для самої Юлії  вчителювання – це спосіб життя, а можливо, й саме життя. 

Про обрану професію не забуває ніколи! Юна вчителька постійно у пошуках нового, цікавого. Опановує сучасні освітні технології, нестандартні  методики та педагогічні засоби, якісно застосовує їх в освітньому процесі, проявляючи при цьому  ініціативу, творчість. Уроки відзначаються високою ефективністю, продуманістю, вмілим поєднанням традиційних та інноваційних форм і методів навчання.  

Власною креативністю надихає учнів на розвиток їхнього інтелектуального  потенціалу. Її діти впевнено посідають призові місця на предметних олімпіадах: Всеукраїнська олімпіада з математики (міський рівень); Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На урок»; Всеукраїнська інтернет-олімпіада «Всеосвіта». Вони є призерами та учасниками  Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», фіналістами Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2021» та лауреатами Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2023. Крок до Перемоги».  Протягом трьох років (починаючи з 2021) разом з учнями долучається до Всеукраїнського STЕM-тижня в рамках фестивалю «STЕM-весна».

У роботі вчительки  незмінним залишається зміст педагогічного кредо: «Вміння знаходити обдарованих та здібних дітей - талант, вміння їх вирощувати – мистецтво. Але найважливішим є любов до дитини. Учень – це не посудина, яку потрібно заповнити, учень – факел, який треба запалити». І тому Юлія Юріївна вважає своїм обов’язком допомогти кожному учневі розкрити свої здібності, талант, сформувати активну життєву позицію на благо своєї школи та Батьківщини.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації 

Інші новини за темою