портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Юлія Котова (номінація "Жінка у владі")

Опубліковано 21 серпня 2023 року, 09:11 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Юлія Котова (номінація "Жінка у владі").  

Юлія Котова народилась 10 травня 1980 року в селі Новобахмутівка Ясинуватського району Донецької області. У 2008 році закінчила Донецький національний університет економіки й торгівлі імені Туган-Барановського за спеціальністю «Економіка підприємства» та здобула кваліфікацію економіста.

Свою трудову діяльність Юлія Котова розпочала з посади бухгалтера у житлово-експлуатаційній конторі Очеретинської селищної ради. Робота вимагала точності та відповідальності, а також таких етичних принципів, як доброчесність, незалежність, об’єктивність. Цими принципами Юлія керується і сьогодні — не лише в роботі, а й у звичайному житті. Через це, а також завдяки своїй людяності та небайдужості, заслужила повагу оточення.

Трудову діяльність на державній службі Юлія розпочала у 2006 році. З січня 2006 року по грудень 2014 року вона працювала на посадах головного спеціаліста, начальника відділу виконання бюджету, бухгалтерського обліку та звітності-головного бухгалтера Управління Пенсійного фонду України в Ясинуватій та Ясинуватському районі. Вже у розпал бойових дій на Сході, з грудня 2014 по січень 2015 року, була головним спеціалістом відділу виконання бюджету Головного управління ПФУ в Донецькій області. Через окупацію Ясинуватої робота управління Пенсійного фонду району була призупинена. Тож Юлія Котова за підтримки районної державної адміністрації проявила ініціативу щодо відновлення діяльності установи, організувавши її роботу з нуля. В січні 2015-го вона очолила Ясинуватське об’єднане управління ПФУ в Донецькій області, де і працювала майже шість років - до грудня 2020-го. Таким чином пенсіонери всього району своєчасно та в повному обсязі були забезпечені необхідними пенсійними виплатами, отримували всі відповідні послуги в межах компетенції управління.

З кінця 2020 року і по теперішній час працює на посаді заступника начальника Авдіївської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області, де встигла відзначитись, позитивно вплинувши на діяльність апарату ВА і розвиток громади. Так, протягом 2021 року Юлія активно долучалась до екологічних акцій з озеленення громади, була учасницею жіночих форумів та інших заходів, присвячених розв'язанню питань гендерної рівності; оптимізувала і стабілізувала кадровий склад військово-цивільної адміністрації. В цей же період під чітким керівництвом Юлії  було проведено близько півсотні засідань адміністративних комісій, завдяки чому вдалось покарати десятки хуліганів і поповнити міський бюджет.

Не розгубилась молода жінка  й у важкі часи для всієї країни та Авдіївської громади зокрема. Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України вона не лише не залишила робоче місце, а ще й долучилась до важкої спільної роботи із забезпечення життєдіяльності Авдіївки в умовах воєнного стану, за відсутності світла, води, інтернету і тиші — ворожі обстріли міста не вщухали ні на мить.

Коли в Авдіївці почали формуватись сили територіальної оборони, Юлія Котова взяла на себе частину організаційних питань, в тому числі - забезпечення місцевих захисників свіжим якісним харчуванням. В цьому процесі чиновниця брала безпосередню участь, не гребуючи будь-якою роботою, працюючи на рівних з усіма.

Восени 2022 року в межах міжнародного навчального візиту до Естонії та Швеції увійшла до складу української делегації. Знайомлячись із суттю та змістом протоколів, моделей та передовим досвідом управління кризою в муніципалітетах Естонії та Швеції, вона вивчала найкращі практики управління міжнародною підтримкою (включаючи інструменти та механізми фандрайзингу), методи залучення інвесторів та донорського фінансування, зустрічалась з лідерами української громади Естонії.

Коли через бойові дії на території Авдіївки були зачинені всі фінансові установи, Юлія у небезпечних умовах досягла домовленості зі співробітниками Укрпошти та  допомогла організувати видачу відповідних соціальних виплат. Під час війни спільно з управлінням соцзахисту населення Авдіївки на особистому контролі тримала передачу всіх справ по субсидіях до Пенсійного фонду України.

Крім того, вона була одним з ініціаторів і активних учасників порятунку товарно-матеріальних цінностей — міських архівів, майна Авдіївської військово-цивільної адміністрації і її структурних підрозділів (мережі освітніх закладів: шкіл, дитячих садочків та інших соціальних закладів, музичної школи, первинної та вторинної ланки лікарні, ДЮСШ та закладу «Спорт для всіх»). Вона організувала функціонування складу евакуйованого майна і документів, займалась їх сортуванням і приведенням до ладу. Небайдужа до долі земляків, пані Юлія долучилась до організації та очолила тимчасовий пункт перебування для евакуйованих мешканців громади у Дніпрі.

Загалом підлеглі кажуть про Юлію  як про керівницю нової генерації, яка має авторитет, застосовує нові підходи в управлінні й завжди приймає зважені, справедливі рішення, і яка є взірцем уособлення жінки у владі.

За період повномасштабного вторгнення російських загарбників на українську землю показала себе як людина з активною патріотичною позицією, яка, попри небезпеку, працює на благо громади, намагаючись бути корисною в усіх сферах життя міста.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації


Інші новини за темою