портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Юлія Манохіна (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 19 серпня 2023 року, 13:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Юлія Манохіна (номінація "Медикиня року"). 

Місто Авдіївка щодня піддається масованим обстрілам окупантів. Комунальне некомерційне підприємство «Авдіївська центральна міська лікарня» Авдіївської міської ради  - єдина медична установа в місті, до якої звертаються мешканці Авдіївки, які не бажають евакуюватися. Головна медична сестра Авдіївської центральної міської лікарні Юлія Манохіна – одна з чотирьох медичних сестер, яка продовжує надавати медичну допомогу не лише цивільному населенню, а за потреби й військовим, які тримають на цьому напрямку оборону.

Юлія Манохіна закінчила медичне училище за спеціальності «Сестринська справа» у 1993 році. З липня 1993 року по серпень 1996 року працювала палатною медичною сестрою в пульмонологічному відділенні, терапевтичному відділенні залізничної лікарні м. Авдіївка. З серпня 1996 року по жовтень 2003 року  - палатною медичною сестрою неврологічного відділення Авдіївської центральної міської лікарні. З листопада 2003 року по березень 2012 року - старшою медичною сестрою неврологічного відділення Авдіївської центральної міської лікарні.

З березня 2012 року працює головною медичною сестрою Авдіївської центральної міської лікарні та очолює Раду медичних сестер м. Авдіївка, є позаштатним спеціалістом з сестринської справи м. Авдіївка. Має вищу кваліфікаційну категорію.

Юлія Миколаївна постійно підвищує свій професійний рівень. Є учасником обласних конференцій. Організовує санітарно-просвітню роботу серед населення, проводить пропаганду здорового способу життя. Додає максимум зусиль для забезпечення бездоганного порядку в лікувальних установах, проводить величезну роботу, щодо поліпшення санітарно-протиепідемічного режиму в лікувально-профілактичних закладах міста, а також вдосконалює професійну майстерність середнього медичного персоналу. Також вона має найкращий результативний досвід роботи в сестринській справі: проводить безболісно та комфортно для пацієнта необхідні процедури, виконує маніпуляції у суворій відповідності до призначень лікаря, якісно та кваліфіковано доглядає за хворими у відділенні. Вона уважна та відповідальна у повсякденній роботі; є прикладом коректного та продуктивного спілкування з хворими; ввічливо, чуйно ставиться до них, їй притаманне щире бажання їм допомогти. Користується беззаперечною повагою серед колег та пацієнтів.

У 2013 році  Юлією Манохіною була підготовлена  медична сестра акушерсько-гінекологічного відділення Авдіївської центральної міської лікарні для відбірного туру конкурсу до дня медичної сестри «Краща по професії», який проходив у м. Донецьк. Медсестра з Авдіївки посіла на ньому третє місце.

У найважчі місяці кінця 2014 року і початку 2015 року, коли Авдіївку постійно обстрілювали, залишивши його без тепла, світу і води,  Юлія Миколаївна залишалася на своєму робочому місці, майже жила у лікарні, допомагаючи  медсестрам приймального, хірургічного і травматологічного відділень в рятуванні життя хворих та поранених. Вона проявила високий професіоналізм, відданість справі, моральну силу, гуманізм та активну громадянську позицію під час бойових дій в місті Авдіївці та за надання високоякісної кваліфікованої медичної допомоги населенню області була відзначена подякою Донецької облдержадміністрації, а у 2016 році -  нагороджена медаллю України «За врятоване життя».

З початку повномасштабної  військової агресії російської федерації проти України Юлія Махоніна не покидає робоче місце, продовжуючи надавати медичну допомогу хворим та пораненим міста Авдіївка. Самовіддана праця, високий професіоналізм, терпіння, відкрите серце й організаторський талант – ось що відрізняє пані Юлію. Вона – природжений лідер, енергійний, досвідчений і люблячий свою справу.

За добросовісну працю, багаторічне та самовіддане служіння обраній справі, чутливість та любов до людей заохочувалася Асоціацією медсестер Донецької області, міським головою Авдіївської міської ради, неодноразово Міністерством охорони здоров’я України, Кабінетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, адміністрацією ВЦА м. Авдіївка.

За матеріалами управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою