портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласною комісією схвалено здійснення адресної виплати для придбання житла Леону Білицькому та Наталі Семеновій

Опубліковано 30 липня 2019 року, 17:49 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

25 липня в місті Краматорськ відбулось чергове засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про наявну ситуацію з розглядом питання виконкомами міських рад та райдержадміністрацій доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, на засіданні Обласної комісії, що відбулось 21 травня, було ухвалено попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає 7 спортсменів та 2 тренерів. Станом на сьогодні, після виправлення певних недоліків, повні оновлені пакети документів надійшли від Покровської районної державної адміністрації та Бахмутської міської ради, метою яких є придбання будинку в селі Гришине Покровського району для майстра спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Леона Білицького та будинку в місті Бахмут для майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Наталі Семенової.

Розглянувши надані документи, члени комісії підтримали зазначені кандидатури одноголосно. Розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла Білицькому складає 169888 грн. (з них 83968 грн. за рахунок обласного бюджету), Семеновій – 804012 грн. (з них 401030 грн. за рахунок обласного бюджету).

Зазначимо, що в послужному списку 24-річного гирьовика Леона Білицького – «золото» та «срібло» чемпіонату Європи-2016, «срібло» чемпіонату світу-2016, «золото» чемпіонату Європи-2017, «срібло» чемпіонату світу-2018, «срібло» чемпіонату Європи 2019 року.

Провідна легкоатлетка Донеччини Наталя Семенова, яка спеціалізується в метанні диску, є переможницею чемпіонату Європи-2003 серед юніорів, Всесвітньої літньої Універсіади-2003, командного чемпіонату Європи-2009 р., бронзовою призеркою чемпіонату Європи-2012, учасницею Олімпійських ігор 2004, 2008, 2012 та 2016 років, багаторазовою чемпіонкою України.

«Донецька обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль для підтримки та заохочення видатних спортсменів і тренерів регіону. Сподіваємось, реалізація проекту з придбання для них житла слугуватиме дуже гарним підґрунтям до примноження спортивних здобутків Донеччини на змаганнях найвищого рівня, а також стане прикладом і для інших регіонів України», - наголосив Вадим Філашкін.

Відзначимо, що всього на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донецької області для придбання житла передбачається понад 4 млн. грн., з яких 2 млн. грн. – за рахунок обласного бюджету.

Інші новини за темою