портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласною комісією схвалено здійснення адресної виплати для придбання житла Наталії Мартюхіній

Опубліковано 03 липня 2019 року, 09:05 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

2 липня в місті Краматорськ відбулось чергове засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про наявну ситуацію з розглядом питання виконкомами міських рад та райдержадміністрацій доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, на засіданні Обласної комісії, що відбулось 21 травня, було ухвалено попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає 7 спортсменів та 2 тренерів. Станом на сьогодні, після виправлення певних недоліків, повний оновлений пакет документів надійшов від Торецької міської ради, метою якого є придбання двокімнатної квартири для майстра спорту України міжнародного класу з кікбоксингу WAKO Наталії Мартюхіної.

Зазначимо, що Наталія переїхала в Торецьк з рідної Горлівки з початком бойових дій у 2014 році разом зі своїм наставником Віталієм Лі. У послужному списку 27-річної кікбоксерки – «золото» чемпіонату Європи-2012, «срібло» чемпіонату світу-2017, «бронза» чемпіонату світу-2015, «бронза» чемпіонату Європи-2016, 4 місце на Всесвітніх іграх-2017, низка нагород Кубків світу 2016 та 2017 років. Нещодавно, у червні 2019-го, Мартюхіна стала бронзовою призеркою Кубку світу в італійському Ріміні.

«Сподіваюсь, уже за місяць після завершення всіх процедурних моментів ми святкуватимемо новосілля в Торецьку, а придбання квартири для Наталії Мартюхіної стане прикладом для всіх керівників органів місцевого самоврядування, як треба підтримувати своїх провідних атлетів. Усього на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини для придбання житла в 2019 році передбачається близько 4 млн. грн., і Донецька облдержадміністрація передбачає співфінансування в розмірі 50% з обласного бюджету», - зазначив Вадим Філашкін.

Члени Обласної комісії дійшли згоди, що наступні засідання проходитимуть по мірі надходження необхідних пакетів документів. Так, найближче зібрання заплановано провести в липні 2019 року, де розглядатимуться питання щодо виділення коштів на придбання житла для спортсменів і тренерів у містах Бахмут, Дружківка та Покровському районі.

Інші новини за темою