портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Облдержадміністрацією організовано прийом мешканців Лиманської територіальної громади

Опубліковано 12 жовтня 2022 року, 23:46 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Облдержадміністрацією продовжено роботу з підтримки населення на деокупованих територіях.

З метою надання допомоги мешканцям Лиманської територіальної громади облдержадміністрацією 12 жовтня в с. Ярове, в якому на сьогодні мешкають близько 700 осіб, організовано та проведено спільний прийом громадян представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Донецького обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, управління соціального захисту населення Лиманської міської ради та Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У зв’язку з перебуванням Лиманської територіальної громади в зоні інтенсивних бойових дій та подальшою тимчасовою окупацією, починаючи з травня поточного року здійснення соціальних виплат мешканцям територіальної громади здійснюється централізовано за спеціальним механізмом, передбаченим постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №215. Тому багатьох, хто звернувся на прийом, турбувало питання актуальності призначення та виплати соціальних допомог, пільг та житлових субсидій. Окрім цього, піднімалися питання щодо забезпечення ліками, взуттям та одягом, засобами гігієни, матеріальною та натуральною допомогою, житлом у зв’язку з непридатністю внаслідок обстрілу власного житла, взяття на облік та отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, питання пенсійного забезпечення, ремонту пошкоджених будинків тощо.

Під час прийому всім громадянам запропонована евакуація до більш безпечних регіонів країни, зокрема до Кіровоградської області, надано вичерпну інформацію щодо умов евакуації та розміщення в приймаючій області.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації