портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Облдержадміністрацією проведено нараду щодо виплати грошової допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів

Опубліковано 16 листопада 2022 року, 22:44 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Наразі мешканцям деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської міських територіальних громад, які постраждали від окупації та мешкали на відповідних територіях в момент їх звільнення, надається грошова допомога за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України (одноразово в розмірі 1200 грн) та Міжнародної організації з міграції (в розмірі 2200 грн), виплата якої здійснюється АТ «Укрпошта». 

Станом на сьогодні по програмі підтримки Товариства Червоного Хреста України вже близько 7 тисяч мешканців деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської територіальних громад отримали вказані виплати на суму 8,3 млн грн. За рахунок коштів Міжнародної організації з міграції грошову допомогу отримали понад 3,5 тисячі громадян на суму 7,9 млн грн.  

Проблемні питання, які виникають під час виплати такої грошової допомоги, обговорено 16 листопада 2022 року на нараді з питань стану виплат грошової допомоги в деокупованих населених пунктах під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

У нараді прийняли участь представники облдержадміністрації, Краматорської районної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, виконавчих органів Лиманської військової адміністрації.

За результатами наради прийнято низка рішень щодо забезпечення виплати грошової допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської громад в повному обсязі в найближчий час.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації