портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Облдержадміністрацією в черговий раз розглянуто питання стану виплати грошової допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів

Опубліковано 21 листопада 2022 року, 19:41 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканцям деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської міських територіальних громад, які постраждали від окупації та мешкали на відповідних територіях в момент їх звільнення, продовжується виплата одноразової грошової допомоги за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України (в розмірі 1200 грн) та Міжнародної організації з міграції (в розмірі 2200 грн), яка здійснюється АТ «Укрпошта».

Станом на сьогодні по програмі підтримки Товариства Червоного Хреста України вже майже 7,6 тисяч мешканців деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської територіальних громад отримали вказані виплати на суму 9,1 млн грн. За рахунок коштів Міжнародної організації з міграції грошову допомогу отримали понад 4 тисячі громадян на суму 9,0 млн грн.

Стан виплати грошової допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів Святогірської та Лиманської територіальних громад перебуває на контролі облдержадміністрації та обговорено 21 листопада 2022 року на черговій нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

У нараді прийняли участь представники облдержадміністрації, Краматорської районної державної адміністрації, Лиманської міської ради.

За результатами попередньої наради забезпечено повне охоплення та  включення в повному обсязі мешканців деокупованих населених пунктів до відомостей та їх передача для виплат грошової допомоги АТ «Укрпошта».

На нараді прийнято рішення про подальшу взаємодію органів місцевої влади з АТ «Укрпошта» щодо організації забезпечення виплати грошової допомоги мешканцям деокупованих населених пунктів Лиманської та Святогірської громад згідно з графіками виїздів пересувних бригад АТ «Укрпошта» та її завершення найближчим часом.