портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Облдержадміністрації та поліція мають недопустити перехід гралього бізнесу в онлайн

Опубліковано 11 січня 2020 року, 16:45

Обласні держадміністрації та Національна поліція мають відстежувати ситуацію з гральним бізнесом, аби не допустити його перехід в онлайн. Таке доручення дав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради щодо боротьби з тіньовими ринками, яка пройшла 11 січня.

«Ми вже закрили понад 5300 нелегальних закладів. Доручив головам ОДА і Національній поліції України продовжити боротьбу з ними, зокрема вжити всіх заходів для недопущення реклами незаконного грального бізнесу, посилити заходи із запобігання переходу нелегального грального бізнесу в онлайн», - заявив Олексій Гончарук. 

Підставою для заборони грального бізнесу та його детінізації став проєкт закону про легалізацію грального бізнесу в Україні. Ним передбачалося, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на ігровому обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам. Пізніше було зареєстровано ще сім альтернативних законопроектів. Профільний комітет Верховної Ради підготував доопрацьований законопроєкт, який врахував усі зауваження; він отримав номер 2285-д.

20 грудня Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд очікував на швидке ухвалення закону щодо легалізації грального бізнесу. Проте, оскільки депутати провалили законопроєкт, Кабмін віддав доручення за день припинити ліцензії розповсюджувачів лотерей, під якими працювали зали з ігровими автоматами. Вже протягом першої доби МВС прозвітував про закриття майже 5 300 гральних закладів. Ще про закриття 43 таких закладів повідомила Служба безпеки України.