портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Об’єкти житлово-комунального господарства та соцсфери у Донецькій області готові до опалювального сезону на 81,5%

Опубліковано 09 вересня 2021 року, 15:30

Рівень готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери у Донецькій області дорівнює 81,5%. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке проходило сьогодні, 9 вересня, під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

На засіданні були розглянуті важливі питання, пов’язані зі зберіганням та утилізацією небезпечних відходів, підготовки до ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру, а також підготовки місцевих органів влади до осінньо-зимового періоду. Так, одним з ключових питань стало забезпечення сталого функціонування систем централізованого теплопостачання.

Під час свого виступу Олексій Чернишов звернув увагу присутніх на питання тарифної політики у регіонах України.

«Одним із найважливіших завдань, яке стоїть наразі перед центральною та місцевою владами — це вчасний та вдалий запуск опалювального сезону. Щотижня у Мінрегіоні проводяться зустрічі з органами місцевого самоврядування. Ми спільно обговорюємо всі нагальні питання, щоб опалювальний сезон стартував вчасно у кожному регіоні та кожній громаді. Вкотре наголошую, що тарифи на опалення для населення не мають зростати. Це наше спільне завдання, маємо його виконати», — підкреслив він.

Олексій Чернишов зауважив, що на початку вересня стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства до старту опалювального сезону має складати 80%. Павло Кириленко зазначив, що рівень готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери у Донецькій області дорівнює 81,5%.

Очільник області також підкреслив, що на Донеччині створені та поповнюються об’єктові, місцеві та регіональний матеріальні резерви матеріальних засобів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та життєзабезпечення постраждалого населення. Також у області заплановано створення 395 аварійно-ремонтних бригад.