портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Очільник МОЗ повідомив, кого першочергово вакцинуватимуть проти COVID-19 в Україні

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 14:43

Міністерство охорони здоров’я України розробило план вакцинації проти COVID-19 та визначило групи ризику, яким будуть проводитись щеплення першочергово. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 15 грудня.

«Міністерство охорони здоров’я України розробило чіткий план вакцинації та визначило групи людей, яких ми зобов’язані вакцинувати за кошт держави. Це майже 21 мільйон наших громадян. Позиція Президента України Володимира Зеленського і моя особиста теж, що наступного року вакцинація повинна бути безкоштовною, принаймні для людей із груп ризику», — заявив міністр.

Максим Степанов зазначив, що найперше буде проводитись вакцинація медичних працівників, військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь в ООС, працівників освіти, Національної поліції та Нацгвардії. Окрім цього, до груп ризику увійшли особи, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо), працівники соціальної сфери, хворі віком від 60 років, які зареєстровані і проживають у районі обслуговування лікувальних закладів. 

Нагадаємо, МОЗ активно працює над якнайшвидшим отриманням Україною вакцини проти COVID-19. Завдяки приєднанню до глобальної ініціативи COVAX Україна очікує на отримання близько 8 млн доз вакцин проти COVID-19. МОЗ також веде перемовини зі всіма топкомпаніями-виробниками вакцини, які завершили третю фінальну стадію її випробування.

Очікується, що вакцинація вразливих груп населення проти COVID-19 в Україні почнеться в кінці першого — на початку другого кварталу 2021 року.

Міністерство охорони здоров’я України