портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оголошено результати конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганської областей.

Опубліковано 14 грудня 2018 року, 15:25 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

У рамках проекту «Музей відкрито на ремонт» за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), 11.12.2018 було оголошено результати та переможців конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганської областей. Відібрано 6 переможців, кожному з яких буде надано фінансування у розмірі до 100 тисяч гривен на кожний проект.

Приємно, що від Донецької області переможцями стали 4 музеї: відділ Донецького обласного краєзнавчого музею Меморіальний музей-садиба В.І.Немировича-Данченка та М.О.Корфа (с. Нескучне, Донецька область) з проектом «Phantom», відділ Донецького обласного краєзнавчого музею Великоанадольський музей лісу (с. Графське, Донецька область) з проектом «Екологічна обсерваторія», Покровський історичний музей, (м. Покровськ, Донецька область) з проектом «Культурний код Покровська» та Маріупольський краєзнавчий музей (м. Маріуполь, Донецька область) з проектом «Виклики часу, або яким має бути Маріупольський краєзнавчий музей?».

Окремо було відзначено проект Дружківського історико-художнього музею (Дружківка, Донецька область) під назвою «Порцеляна Донбасу – порцеляна всієї України», на реалізацію якого буде надане часткове фінансування на втілення проекту.

Всього у конкурсі взяли участь 13 музеїв з Донецької та 6 музеїв з Луганської області.

В цілому, завдяки участі в IV етапах проекту «Музей відкрито на ремонт» (Донецька та Луганська обл.) у рамках ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) (усі витрати покривалися за рахунок організаторів) працівники музейних закладів Донецької області підвищили професійний рівень та ознайомилися з новими формами роботи сучасного музею. Також 1 музейний працівник Донецького краєзнавчого музею завдяки вище зазначеному проекту пройшов стажування у Польщі з питань міжнаціональних культурних обмінів.

Дякуємо керівникові проекту “Музей відкрито на ремонт” Леонідові Марущаку (м. Вінниця) за організацію корисних воркшопів, різноманітних заходів в музеях області, придбання техніки для деяких закладів, методичний супровід та знайомства із цікавими людьми.

          Вітаємо переможців та бажаємо успіхів й подальших творчих звершень!