портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Окупанти руйнують молодіжну інфраструктуру Донеччини: постраждало 50 центрів для молоді

Опубліковано 08 серпня 2022 року, 12:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

До початку повномасштабного вторгнення росіян Донецька область була лідером в Україні з розвитку молодіжної інфраструктури. Силами облдержадміністрації, місцевого самоврядування, благодійних міжнародних організацій та приватних осіб на території нашої області було створено 130 молодіжних центрів та десять наметових таборів для відпочинку молоді. 89 молодіжних центрів було створено на базі комунальних приміщень за кошти обласного та місцевих бюджетів, 41 молодіжний центр - за кошти приватних осіб та міжнародних організацій.  Але страшна війна, розпочата російською федерацією, змінила все докорінно. Ворог безжально нищить все. Пошкоджено та зруйновано майже 50 % молодіжної інфраструктури області. Постраждало 50 молодіжних центрів із 130. Станом на 10 липня 2022 року повністю знищено два молодіжних центри та через обстріли значно пошкоджено 13. повідомляє Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

- 35 молодіжних центрів географічно опинились на окупованій території, інформації про їх стан, на жаль, немає, - констатують в Управлінні. - Поки була можливість зв’язку з молодіжними працівниками, які перебували на окупованій території, ми дізналися, що деякі центри пошкоджені у наслідок обстрілів, деякі зазнали мародерства.

За матеріалами Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації