портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць впевнений, що в області не буде конфліктних ситуацій релігійного характеру

Опубліковано 27 лютого 2019 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час прес-конференції голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, відповідаючи на питання громадян, заявив, що в області не буде конфліктів з приводу створення Православної церкви України.

«Зараз йдуть переговори з релігійними громадами щодо переходу до Православної Церкви України. Громади мають самі прийняти рішення стосовно того, у якій церкві вони хочуть проводити певні обряди. Провокацій не очікується, адже з боку Православної Церкви України жодних заходів насильницького характеру на планується. Всі активісти, які б могли спричинити будь-які конфліктні ситуації, попереджені про кримінальну відповідальність, тому жодних провокацій ми не очікуємо. Єдиними провокаторами зараз є представники Російської православної церкви, адже у їх проповідях постійно лунають слова про неспроможність та неканонічність  української церкви, вони збирають підписи з особистими даними вірян та невідомо куди їх передають. Це єдина деструктивна діяльність, яка існує на теперішній час», - заявив Олександр Куць.

Очільник області підкреслив, що із священнослужителями, які допускають такі дії, проводиться робота, у тому числі й збоку правоохоронних органів. Голова ОДА висловив впевненість, що у області вдасться уникнути конфліктних ситуацій релігійного характеру.