портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко обговорив стан забезпечення пологових будинків Донеччини «пакунками малюка»

Опубліковано 19 квітня 2024 року, 12:03 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

18 квітня заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко взяв участь в онлайн-нараді Міністерства соціальної політики України щодо актуального стану забезпечення отримувачів одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка».

Під час наради обговорили актуальний стан забезпечення закладів охорони здоров’я та органів соцзахисту населення одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка», формування її потреби.

Слід зазначити, що у 2024 році змінено особливості призначення та використання грошової компенсації вартості зазначеної допомоги, які діяли протягом 2022-2023 років.

Звернули увагу, що перерахування грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» здійснюється тільки на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Виплата є одноразовою на кожну живонароджену дитину для придбання відповідних дитячих товарів.

Отримувач протягом року з дня зарахування грошової компенсації самостійно використовує кошти на придбання дитячих товарів у закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2024 роках.

За результатами наради Мінсоцполітики надано рекомендації для врегулювання проблемних питань у деяких регіонах щодо необхідності проведення аналізу наявності «пакунків малюка» у пологових будинках та відповідності їх кількості реальній потребі, у разі необхідності здійснити перерозподіл.