портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко обговорив з громадськими активістами питання патріотичного виховання в умовах війни

Опубліковано 07 березня 2024 року, 09:10

6 березня заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко взяв участь у першому засіданні Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Новогродівській міській раді.

До обговорення одного з надважливих державних процесів - зміцнення української громадянської ідентичності долучилися члени координаційної ради, а також запрошені гості серед яких: начальник управління з питань ветеранської політики Донецької ОДА Артур Насібян; активіст, співавтор закону про деколонізацію Павло Островський; депутат Калуської міської ради, голова Калуського товариства «ПРОСВІТА» Леся Кирилович.

Разом розглянули основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності; важливість декомунізації та деколонізації, звільнення публічного простору від радянських символів; відродження національної мови, культури, звичаїв та традицій як основ формування національної ідентичності; залучення ветеранів до військово-патріотичного виховання; напрямки реалізації державної політики  у зазначеній сфері в закладах освіти громади тощо.

В умовах російсько-української війни Україна переживає надзвичайно складний період. Питання єдності української нації, збереження територіальної цілісності, ідея громадянського суспільства набувають усе більшого значення для кожного громадянина. Саме національна ідея є ядром ідентичності, оскільки вона спонукає українців до активної громадянської позиції та стійкості протистояти ворогу.