портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко провів зустріч з активістами Донеччини

Опубліковано 27 червня 2024 року, 16:27

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко разом з керівниками структурних підрозділів ОДА напередодні Дня Конституції України провів зустріч з ветеранами та активною молоддю області. До заходу також долучилася представниця Українського інституту національної пам'яті, історикиня, кандидатка історичних наук Марія Тахтаулова.

Під час зустрічі говорили про історичну ретроспективу українського конституціоналізму, цінність громадянських прав, закріплених Конституцією України, в умовах російсько-української війни та про те, як виконання конституційних обов'язків наближає нашу Перемогу.

“В умовах нашої боротьби і на тлі незліченних злочинів окупантів, цінності, закладені в Основному Законі, для кожного українця набувають ще вагомішого і більш глибинного змісту. Сьогодні права громадян України зухвало порушуються підступним ворогом: завдаються удари по школам, дитячим садкам та лікарням, утруднюючи реалізацію права громадян на отримання освіти та медичної допомоги; російська армія завдає ударів по житловій забудові, відбираючи в українців житло, право на яке гарантовано Конституцією, в умовах війни майже неможливо забезпечити право громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля. Втім, найболючіше– це неможливість в умовах збройної агресії рф гарантувати найцінніше право – право на життя. Держава докладає всіх зусиль, аби забезпечити громадянам реалізацію прав, визначених Конституцією. Ми протистоїмо агресору, який зневажає юридичні норми, міжнародне право та за підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу, логічним продовженням якої буде притягнення до відповідальності держави-терориста”, - звернувся до присутніх заступник очільника області.

Начальник Святогірської міської військової адміністрації Володимир Рибалкін підкреслив, що Конституція окрім прав передбачає і певні обов’язки. Головний обов’язок зараз - оборона держави, і кожен громадянин має докладати максимум зусиль для цього.