портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко взяв участь у благодійному фестивалі грецько-української культури «Панаїр»

Опубліковано 25 травня 2024 року, 14:13 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

25 травня 2024 року на території ВДНГ вперше в Києві відбувся благодійний фестиваль грецько-української культури «Панаїр», на якому зібралися греки з усіх куточків України, щоб відсвяткувати це свято за давніми традиціями та познайомити усіх з унікальною культурою приазовських греків.

Сьогодні Панаїр продовжує відігравати важливу роль у житті грецьких громад. Це можливість поспілкуватися з близькими та зберегти зв'язок з давніми традиціями та культурною спадщиною.

У заході взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко.

У своєму вітальному слові пан Олександр подякував грецькій спільноті Донеччини, учасникам та всім, хто долучився до організації фестивалю.

«Десять років війни на території Донеччини – це наш біль та трагедія. Але дуже важливо розуміти, що наша сила у єдності. Тільки  об'єднавшись, ми можемо протистояти ворогу, його брехливій пропаганді. Греки Надазов’я зробили великий внесок в економічну та культурну складову Донецької області. Саме вони принесли з собою свої унікальні традиції, мову та звичаї, які стали важливою частиною культурного ландшафту регіону. Переконаний, що такі спільні проєкти допоможуть  зміцнити нашу єдність, стануть прикладом підтримки духовності українського та грецького народів та стануть символом вірності традиціям предків.»- зазначив Олександр Шевченко.

Також заступник голови Донецької ОДА побажав організаторам цього заходу в наступному році провести фестиваль «Панаїр» на узбережжі теплого Азовського моря на рідній Донеччині.